ŞIRNAK'ta teröristlerin saldırısı sonucu şehit düşen Piyade Komando Er Muhammet Özbek, memleketi Denizli"de düzenlenen askeri törenin ardından alkışlar ve çiçeklerle son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze töreninde ülkücü bir grup, Ak Partili gibi davrandığını öne sürdükleri Vali Yavuz Erkmen"e tepki gösterdi ve sloganlarla istifaya davet etti. Başbakan Erdoğan aleyhine de sloganların atıldığı cenazede, protokol üyelerine pet şişe fırlatıldı.

Şırnak"ta teröristlerin açtığı ateş sonucu şehit düşen Denizlili 1989/4 tertip Piyade Komando Er Muhammet Özbek için Yeni Cami"de öğle namazında tören düzenlendi. Denizli"nin 138'inci şehidi olan Özbek"in cenaze törenine şehit erin ailesi, yakınları, Denizli Valisi Yavuz Erkmen, Aydın Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Arif Çetin, Denizli 11'inci Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Mustafa Özsoy, MHP Genel Başkan Yardımcısı Münir Kutluata, MHP Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan, Ak Parti Denizli Milletvekilleri Mithat Ekici ve Mehmet Yüksel, CHP'li Adnan Keskin, Belediye Başkanı AK Partili Nihat Zeybekci ile yaklaşık 10 bin kişi katıldı.


ANNESİ FENALAŞTI

Şehit erin annesi Halime Erbay, üzüntüden cenaze namazı başlamadan fenalık geçirdi. Kadın polisler tarafından önce yüzü yıkanan acılı anneye, daha sonra ambulansa taşınarak sakinleştirici iğne yapıldı. Hlime Erbay, müdahaleden sonra tekrar törene katıldı.

Şehit babası 44 yaşındaki Ramazan Özbek'in elini bir subay öperken, Vali Yavuz Erkmen de taziyelerini iletti. Şehit babası Özbek, Vali Erkmen"e, “Sayın Valim acımız büyük, ama elden bir şey gelmiyor. Vatan sağ olsun, daha dört oğlum var” diye seslendi. Şehit erin yakınları tabutu başına gelerek gözyaşı döktü. Törene katılan asker kıyafetli küçük bir çocuk ise tabuta karanfil bıraktı.

Denizli Müftüsü Mehmet Köse"nin kıldırdığı cenaze namazının ardından şehit er Muhammet Özbek'in Türk Bayrağı'na sarılı tabutu törenle top arabasına konuldu. Yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı cenaze töreninde Denizlililer şehit erin cenazesi top arabasıyla ambulansa götürülürken çiçekler atıp, alkışlarla uğurladı.

VALİ VE AK PARTİ'YE TEPKİ SLOGANLARI

Slogan atan bir grup ülkücü ise Vali Yavuz Erkmen"in kendilerine susmaları için işaret yaptığı, Müftü Mehmet Köse'nin de aynı tavrı sergilediği gerekçesiyle tepki gösterdi. "Vali istifa", "Zeybekci istifa" ve "Tayyip şaşırma, sabrımızı taşırma" sloganları atan ülkücü gruptan bir kişinin elindeki pet su şişesini protokolun bulunduğu bölüme fırlattığı görüldü. Su şisesi top arabasında görevli bir askerin koluna isabet etti. Polisler önlem alarak bu grubu engelledi.

Şehidin cenazesi ambulansla, toprağa verilmek üzere memleketi Çameli İlçesi'nin Kirazlıyayla Köyü'ne gönderilirken, İstiklal Marşı okuyup slogan atan bir grup, Ülkü Ocakları Denizli Şubesi önünde açıklama yaptı. Ülkü Ocakları Başkanı Hakan Cengiz, Vali Yavuz Erkmen'i istifa çağırıp, “Vali milletin valisi olmalı. Denizli Valisi AKP"nin valisi gibi davranıyor. Kendisini istifaya davet ediyoruz” dedi.

Bu arada şehit er Muhammet Özbek'le birlikte aynı saldırıda ağır yaralanan Sarayköy Hasköy'den piyade er Tolga Ayhan'ın sağlık durumunun iyiye gittiği, tedavi gördüğü GATA"da yoğun bakımdan çıktığı belirtildi.

Vatan