MARDİN'in Nusaybin İlçesi"nde PKK'lı teröristlerin döşediği mayının patlaması sonucu Ordulu Uzman Çavuş Zeki İnan, Karslı Uzman Çavuş Tuncer Özdemir ve Kahramanmaraş'lı Uzman Çavuş Hacı Ahmet Efil'in evlerine ateş düştü.

Mardin"de uzaktan kumandalı mayının patlatılması sonucu şehit olan Zeki İnan"ın babası Hilmi İnan, "Ah yavrumu yemlik olarak kullandılar, garibanları yemlik olarak kullanıyorlar, ah garibanları yemlik olarak kullanıyorlar." diye ağladı.

Mardin"in Nusaybin ilçesinde, uzaktan kumandalı mayının patlatılması sonucu şehit olan Uzman Çavuş Zeki İnan"ın, Ordu"nun Karacaömer Aydınlık Mahallesi"ndeki baba ocağına ateş düştü.

Şehit Uzman Çavuş"un şehit haberi, Baba Hilmi ve Anne Fadime İnan"a, Jandarma Alay Komutanlığı"nda görevli personel tarafından, sağlık görevlileri gözetiminde bildirildi. Baba Hilmi ve Anne Fadime, Ulubey"in Belenyurt Köyü"ndeki fındık bahçesinde acı haberi aldı. 1 ay önce tayini Ankara"dan Mardin"e çıkan Uzman Çavuş Zeki İnan"ın 1 hafta önce eşyalarını götürdüğü ve 2 gün önce de ailesinin yanına yerleştiği öğrenildi.

Şehit Uzman Çavuş Zeki İnan"ın, Alime adında eşi ve 15 yaşında Sedef, 12 yaşında Hilal isminde 2 kız çocuğu olduğu bildirildi.

Son olarak bir hafta önce görüştüğünü söyleyen Baba İnan, "Son olarak tam tarihi hatırlamıyorum ama telefonla görüştüğümüzde içime kurt düştü. O benim oğlum değildi, arkadaşımdı. Benim için uğraştı. Beni kurtaracaktı ama kendisini yaktı. Çok şey öğrendi, çok şey öğrendiği için çok iyi yere verdiler. Çok şey bildiği için çok iyi yere gönderdiler." dedi.

Anne Fadime İnan ise oğlunun şehitlik haberi ile sinir krizi geçirerek, "Oğlum, sensizliğe nasıl dayanırım, canım yavrum benim. Çocuklarını bize mi bıraktın. O çocukların sensiz ne yapar." diye feryat etti.

Şehit babası İnan, "Garibanları Allah"ım, hep garibanları Allah"ım. Yavrum yiğitti. Ah yavrum ah? Ah yavrumu yemlik olarak kullandılar. Garibanları yemlik olarak kullanıyorlar ah garibanları yemlik olarak kullanıyorlar. Açılın meclis açılın. İnşallah kendi kanları ile de açılacaklar. Nereye açıldığını biliyor mu? Ayarlardı bu yavrum çok bildiği için ayarlardı. Yavrum çok konuştuğu için çok bildiği için ayarlardı. Teknik adamdı, teknik adamı oraya niye gönderdiler. Yavrularım garibanlar? Garibanların üçü-beşi birden gidiyor. Allah"ım gariban bunlar. Allah"ım yetiştir." diye feryat etti.

Teskere bıraktı, terörle mücadeleye devam etti, şehit oldu

Uzman Çavuş Hacı Ahmet Efil'in Kahramanmaraş'ın Andırın İlçesi'ne bağlı Beşbucak Köyü'nde oturan ailesi acı haberle yasa büründü. Meslekte 2 yıllık kıdemi olan şehit Hacı Ahmet Efil'in Şırnak'ta vatani görevini yaptıktan sonra "teskere bırakıp" uzman çavuş olarak terörle mücadeleyi sürdürdüğü belirtildi.

Kahramanmaraş İl Jandarma Komutanlığı'nda görevli subaylar, öğleden sonra Beşbucak Köyü'ne gelip, sağlık ekiplerinin nezaretinde baba 60 yaşındaki Yahya ve anne 51 yaşındaki Fatma Efil'e oğulları Jandarma Uzman Çavuş Hacı Ahmet Efil"in şehit olduğu haberini verdi. Evlat acısı yaşayan anne Fatma Efil, sinir krizleri geçirip, gözyaşlarına boğulurken, baba Yahya Efil, şoke oldu. Sağlık ekibinin müdahalesine rağmen sürekli baygınlık geçiren acılı anne Fatma Efil, “Doyamadım yavruma, elleri kırılsın” diye ağıtlar yakarken, baba Yahya Efil, metanetini koruyup, komutanların arasında sessizce oturdu.

6 AY ÖNCE EVLENMİŞ

Şehit Hacı Ahmet Efil'in 6 ay kadar önce Gülsüm Efil ile evlendiği ve Mardin'e gelin götürdüğü belirtilirken profesyonel askerliğe "teskere bırakarak" geçiş yaptığı belirtildi. Şehit Efil'in yakınları “Hacı Ahmet, Şırnak'ta askerlik yaptı. Vatani görevinin tamamlanmasına yakın sınavlara girdi ve kazandı. Teskere bırakıp, uzman çavuş oldu. Şırnak'ta zaman zaman katıldığı operasyonlardan bahsederdi. Vatanını, milletini çok sevdiğini, teröristlerden hiç korkmadığını anlatırdı” diye konuştu.

Kars'ta şehit acısı

PKK'lı teröristlerin araziye döşediği mayını uzaktan kumandayla infilak etmesi sonucu iki silah arkadaşıyla şehit olan Uzman Çavuş Tuncer Özdemir'in, Kars'taki yakınları gözyaşına boğuldu.

Kars'ta oturan Özdemir Ailesine oğullarının şehit olduğu haberi sağlık görevlileriyle birlikte evlerine giden askeri görevlilerce verildi. Evli ve 2 çocuk basası olan Şehit Uzman Çavuş Tuncer Özdemir"in yakınları acı haber üzeri ağıtlar yaktı. Kars Valisi Ahmet Kara, Belediye Başkanı Ak Parti'li Nevzat Bozkuş da acılı aileyi ziyaret ederek "Başsağlığı' diledi

DHA