Bekar olan ve 28 yaşındaki Teğmen Buharalıoğlu’nun cenaze törenine katılanlar PKK’ya lanet yağdırdı. Şehit Teğmen Bahadır Fuat Buharalıoğlu’nun cenazesi Elazığ’daki törenin ardından memleketi Yozgat’a getirildi. Yozgat kent merkezinde bulunan Adnan Menderes Bulvarı’ndaki baba evinin önüne şehit Teğmen Buharalıoğlu’nun cenazesi getirilince, annesi Ayten, babası Seyit Buharalıoğlu ve iki ablası hıçkırıklara boğuldu. 
 
Bura bir süre bekletilen şehit Teğmen Bahadır Fuat Buharalıoğlu’nun cenazesi ardından törenin yapılacağı Cumhuriyet Meydanı’na getirildi. Yaklaşık 3 bin kişinin katıldığı cenaze töreninde TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ile Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Jandarma Eğitim Komutanı Korgeneral Osman Eker, Amasya 15. Piyade Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Akyürek de hazır bulundu. 
 
Cenaze töreninde hayli bitkin olan şehit babası Seyit Buharalıoğlu, oğlunun kendilerine şehit olacağını söylediğini belirtti. Anne Ayytenr Buharalıoğlu da "Oğlum, kalp ameliyatı olan babanı ziyaret için ekim ayında gelecektin. Şehit oldun yavrum. Şimdi ben bu acıya nasıl dayanırım" diyerek ağıtlar yaktı. Acılı anne Ayten Buharalıoğlu, "Memleketi bu hale getirenlerin ciğerleri yansın" dedi. 
 
Şehit Teğmen Buharalıoğlu’nun cenaze namazını kıldıran Yozgat Müftüsü Nuh Korkmaz, şehitler için dua edildikten sonra helallik istedi, kısa bir konuşma yaptı. Müftü Korkmaz, "Yüce Allah’ımızın, dinimizin emridir. Siz cenazelerde lütfen kardeşlerimiz sakin olalım, bağırıp çağırmayalım diye buyuruyor" dedi. Daha sonra omuzlara alınan şehit Teğmen Buharalıoğlu’nun naaşı cenaze aracına konuldu ve Yozgat Şehitliği’ne götürülerek tophrağa verildi. 
 
ŞEHİT UZMAN ÇAVUŞU 6 BİN KİŞİ UĞURLADI Şehit edilen Kayserili uzman çavuş Bekir Erciyes, baba ocağı Felahiye’nin Kayapınar beldesinde hazin bir törenle kılınan ikindi namazının ardından toprağa verildi. Şehidin 7 aylık hamile eşi Serpil, kendisine getirilen ve oturması istenen sandalyeye oturmadan, tabunu öpüp, ayakta durdu. Elazığ’dan askeri uçakla önce Kayseri Erkilet Havalanı’na oradan da ambulansla Felahiye İlçesi’ne getirilen şehidin Türk bayrağına sarılı cenazesini, ilçeye 40 kilometre kala yaklaşık 250 araçlık bir konvoy karşıladı. Kayapınar Beldesi’nin teröre verdiği ilk şehidin cenaze törenine Vali Mevlüt Bilici, TBMM Başkan vekili ve Ak Parti Kayseri milletvekili Sadık Yakut, Garnizon Komutanı Hava Pilot Tümgeneral Ali Demiral, çevredeki ilçe ve beldelerin belediye başkanları ve 6 bin kişi katıldı. 
 
Cenaze namazı öncesi şehit babası 60 yaşındaki Ali Erciyes, ”Bu vatan için iki oğlum daha var onları da seve seve gönderirim. Gerekirse, yetmezse, ben de giderim. Bu vatan için seve seve ölürüz” dedi. Anne Ayşe Erciyes ise ”Fidan boylum, kınalı kuzum,ben öleydim. Sana bu tabut yakışmadı” diye ağıt yakıp, ağladı. Bu sırada fenalık geçirenlerin, ambulansta ilk tedavileri yapıldı. 
 
Çok sayıda Türk bayrağının dalgalandırıldığı ve ’Şehitler ölmez vatan bölünmez’ sloganlarının atıldığı tören sırasında İl Mütfüsü Ali Maraşlıgil İstiklal Marşı’ndan bölümler okudu ve namaza durmadan önce de "İnşallah bu son şehit olur” diyerek, şehidin namazını kıldırdı. Cenaze töreni sırasında tabuta konan bir çekirgede dikkati çekti. (DHA)