Hüseyin Çelik, MKYK toplantısının ardından basın toplantısı düzenledi.

MKYK'da iç ve dış siyasi ve ekonomik gelişmelerin ele alındığını bildiren Çelik, Teşkilat Başkanı Ekrem Erdem'in kongre süreci ile ilgili olarak MKYK'ya bilgi sunduğunu söyledi. İl kongrelerinin başladığını ve Ekim ayında yapılacak AK Parti Büyük Kongresine sağlıklı bir şekilde gireceklerini belirten Hüseyin Çelik, toplantıda Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun dış gelişmelerle ilgili bilgi verdiğini ifade etti.

Çelik, Arap Baharı ile ilgili gelişmeleri aktaran Bakan Davutoğlu'nun, İran, Suriye, Irak ile ilgili gelişmeleri ve Kıbrıs konusundaki gelişmeleri Avrupa Birliği bağlamında naklettiğini dile getirdi.

MKYK toplantısında İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in iç güvenlik konularıyla ilgili bilgi sunduğunu kaydeden Çelik, ekonomiden sorumlu AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bülent Gedikli'nin de ekonomik gelişmelerle ilgili bilgi verdiğini söyledi. Çelik, Gedikli'nin makro ve mikro ekonomik gelişmeler, Türkiye ve dünya ekonomisinde yaşananlarla ilgili değerlendirmelerde bulunduğunu anlattı.

TBMM Gündemi ve çalışmaları hakkında Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş'ın bilgi verdiğini belirten Hüseyin Çelik, 'Sayın Başbakanımız yarın şehitlerle ilgili olarak düzenlenecek cenaze merasimine katılacağı için yarın AK Parti TBMM Grup toplantısı yapılamayacak' dedi. Çelik, grup toplantısının Çarşamba gününe ertelenebileceğini ya da bu hafta hiç yapılmayacağını bildirdi.