Şırnak’ın Uludere İlçesi kırsalında güvenlik güçleri ile PKK’lı teröristler arasında çıkan çatışmada şehit olan 2 askerden Uzman Çavuş Caner Kesimal’ın’ın, Sakarya’nın Karapürçek İlçesi’ne bağlı Mesudiye Köyü’nde oturan ailesi, acı haberle gözyaşına boğuldu. Uzman Çavuş Kesimal’ın şehit olduğu çatışma öncesinde telefonla aradığı annesine, "Şu anda nöbetteyim, birkaç kişi geliyorlar" dedikten sonra telefonu kapattığı öğrenildi.

Aslen Rize Ardeşenli olan İrfan Kesimal’ın 3 çocuğundan biri olan, 2009 yılında vatani görevini yaparken tezkere bırakarak Uzman Çavuş olan Caner Kesimal, Türkiye-Irak sınır hattında bulunan Uludere’ye Yeşimli Köyü Geymuşule üst bölgesinde bu sabah saatlerinde bir grup PKK’lı teröristle çıkan çatışmada şehit düştü.

Öğlen saatlerinde anne Havva ve baba İrfan Kesimal’a acı haberi, İl Jandarma Komutanı Adnan Arslan ve Karapürçek Kaymakamı Haktan Gökçekuyu, sağlık ekibi eşliğinde verdi. Acı haber üzerine gözyaşına boğulan Kesimal çifti, baygınlık geçirdi. Acılı çifte, 112 ekibi müdahale etti. İrfan Kesimal, oğlunun şehit olduğu çatışmadan önce eşini telefonla aradığını söyleyerek, "Ben önceki gün görüştüm. Annesini aradı. ’Şu anda nöbetteyim, birkaç kişi geliyorlar’ deyip telefonu kapatmış. Ondan sonra bir daha görüşemedik" dedi.

Oğlunun şehit haberiyle yıkılan Havva Kesimal, görüştüğü oğlunun saatler sonra şehit haberi gelince yıkıldı.

Şehit Uzman Çavuş’un cenazesi, ailesinin isteği üzerine yarın memleketleri Rize’nin Ardeşen İlçesi’nde toprağa verilecek. Şehidin 2 yıllık evli olduğu ve eşinin öğretmenlik yaptığı belirtildi.