Bingöl'ün Genç İlçesi Yolaçtı Köyü kırsalında dün güvenlik güçleri ile teröristler arasında çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Komando Er Sinan Şen, Elazığ'da düzenlenen törenin ardından memleketi İstanbul'a gönderildi. Şehidin annesi Maviş Şen "Ben vatan sağolsun diyemiyorum, demeyeceğim" diye haykırdı.

JANDARMA ER ÇIKAN ÇATIŞMADA ŞEHİT DÜŞMÜŞTÜ
Bingöl'ün Genç ilçesi Yolaçtı Köyü kırsal alanında teröristlerle çıkan çatışmada ağır yaralanan Jandarma Komando Er Sinan Şen, dün helikopter ile getirildiği Elazığ Asker Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

Şehit Komando Er Şen için 8'nci Kolordu Komutanlığı'nda bugün saat 10.00 da askeri tören düzenlendi. Törene Elazığ Valisi Muammer Erol, 8'nc Kolordu Komutanı Korgeneral Galip Mendi, Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, askeri ve sivil erkan katıldı.

Kolordu komutanlığında düzenlenen törenin ardından Şehit Komando Er Sinan Şen'in cenazesi Elazığ Havaalanı'na götürülerek buradan uçak ile memleketi İstanbul'a gönderildi.

ACILI ANNENİN FERYADI
Oğlu bir ay önce yanındaydı. İzne gelmiş, annesinin elini öpmüştü. Anne Maviş Şen oğluna "Ben ölürüm alamazlar seni benden, kendimi yakar, seni korurum" demişti. Ama olmadı, terör tek oğlununu elinden aldı. Acılı anne, Kemerburgaz'daki evlerinde başsağlığına gelen komşuların taziyelerini kabul etti. Anne Maviş Şen, "Ben vatan sağolsun diyemiyorum. Demeyeceğim, demem. Bunu herkes duysun" diye haykırdı.

"NİYE BİZİM ÇOCUKLARIMIZ GİDİNCE VATAN SAĞOLUYOR"
Anne Şen, bütün annelerin babaların kendilerini feda ededek yavrularını kurtarabileceklerini ve terörün ancak o zaman biteceğini söyledi. Şehit Annesi Maviş Şen, "Vatan sağolsun diyorlar. Bitmiyor o yüzden. Niye bizim çocuklarımız gidince vatan sağoluyor?" diye sordu.

ŞEHİT BABASI RECAİ ŞEN: VATAN SAĞOLSUN
Giresun'dan İstanbul'a göç eden ve Kemerburgaz'a yerleşen Şen ailesinin 3 çocuğundan biriydi, 21 yaşındaki Şehit Komando Er Sinan Şen. Sinan Şen, evin tek oğluydu. Geçimini şoförlük yaparak sağlayan baba Recai Şen, acılı annenin aksine "vatan sağolsun" dedi.

Recai Şen, "Bu vatana feda olsun çocuğumuz. Biz dikiz, daha ne Sinanlar olsun onları da feda ederiz, bu vatana" diye konuştu. Oğlunun defin işlemlerine yardım etmek için otomobili binip evden ayrıldı.

TRAFİK KAZASINDA ÖLEN KUZENİNİN YANINA DEFNEDİLECEK
Şehit Komando Er Sinan Şen'in doğup büyüdüğü Kemerburgaz'da her taraf bayraklaryla donatıldı. Evin önüne Eyüp Belediyesi tarafından taziye cadırı kuruldu. Şehit Komando Er Sinan Şen'in cenazesi öğleden sonra İstanbul'a getirilecek.

GERİYE FOTOĞRAFLAR KALDI
Şehit Er'den geriye askeri birliğinde annesi, kardeşi ve arkadaşlarıyla çektirdiği fotoğraflar kaldı.