Şehit albayın oğlu Ali ile eşi Gülnur ve Afganistan"daki Türk görev kuvvetinde hemşirelik yapan askeri kamuflaj kıyafetli Özlem Yılmaz tören geçişi sırasında asker selamı verdiler.
AFGANİSTAN"da trafik kazasında şehit olan Uluslararası Güvenlik ve Destek Gücü"nde (ISAF) görev yapan Türk birliğinin Komutanı Kurmay Albay Faruk Sungur için Ankara Kocatepe Camisi"nde askeri bir tören düzenlendi. Törende, şehit albayın oğlu Ali ile eşi Gülnur, tören geçişi sırasında asker selamı vermesi dikkat çekti.

Kocatepe Camii"ndeki törene Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Işık Koşaner, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Hasan Iğsız, MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural ile şehit Albay Faruk Sungur"un eşi Gülnur, kızı Tuba Zeynep, oğlu Ali ve yakınları ile Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Ertuğrul Apakan, İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Osman Güneş, bazı ülkelerin Ankara büyükelçileri ve askeri ataşeleri, Ankara Garnizonunda görevli general, subay ve astsubaylar ile vatandaşlar katıldı. Törene katılamayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Deniz Baykal çelenk gönderdi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kocatepe Camisi"ne gelişinde şehit Kurmay Albay Sungur"un ailesine başsağlığı dileklerini iletti. Öğle ve Cuma namazının ardından şehit Sungur"un cenaze namazı kılındı. Şehit Albayın cenaze namazına askeri ataşeler de saf tutarak katıldı. Şehit Albay Sungur"un cenazesi bir süre askerlerin omzunda taşındıktan sonra top arabasına konuldu. Bu sırada ayakta durmakta güçlük çeken şehit eşi Gülnur ve oğlu Ali gözyaşlarına hakim olamazken, geçiş töreni sırasında asker selamı verdiler. Cenaze töreni boyunca şehit Albayın eşinin yanında kadın sağlık personeli hazır bekletildi.

Şehit Albay Faruk Sungur"un cenaze töreninde geniş güvenlik önlemleri alınırken, Kocatepe Camisi"ne çıkan cadde ve sokaklar ise trafiğe kapatıldı. Cenaze törenin boyunca şehit Albayın eşi Gülnur Sungur"a Afganistan"daki Türk görev kuvvetinde hemşirelik yapan askeri kamuflaj kıyafetli Özlem Yılmaz eşlik etti ve tören boyunca sürekli elinden tutarak kendisine sarılarak destek vermeye çalıştı. Şehit albay Sungur"un cenazesi yarın toprağa verilmek üzere askeri uçakla memleketi Erzincan"a götürüldü.