AYDINPOST HABER SERVİSİ-Meclis Başkanı Mustafa Ali Parmaksız'ın maddi yardımını kabul etmeyen şehidin babası Bekir Çetin, “Oğlum vatan borcunu öderken şehit düştü. Bizler ailesi olarak O’nu devletimiz ve milletimizin bekası için şehit vererek borcumuzu ödedik. Vatan sağ olsun” dedi.

Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde 19 Ekim 2011 tarihinde PKK’lı teröristler tarafından şehit edilen Nazillili Şehit Jandarma Komando Er Mehmet Çetin'in Beğerli Köyü'nde yaşayan ailesini Aydın Ticaret Odası yöneticileri ziyaret etti. Şehidin babası Bekir Çetin ve annesi Şerife Çetin ile bir süre sohbet eden Meclis Başkanı Mustafa Ali Parmaksız, “Acılar paylaşıldıkça azalır anlayışıyla acınızı paylaşmak için sizleri ziyarete geldik. Aydın Ticaret Odası’nın bütün meclis üyelerinin sizlere selamı ve başsağlığı dilekleri var. Şehitlerimiz ve gazilerimiz bir milletin millet ve devlet olabilmesi için bu uğurda verdiği çok önemli değerleridir. Dolayısıyla bu değerlerimizin milletimiz nezdinde her daim gündemde kalması gerekir diye düşünüyorum” dedi.

AYTO yöneticileri ziyarette şehidin ailesine 2 bin TL’lik maddi yardımda bulunmak istedi. Durumları kötü olmasına rağmen yardımı kabul etmeyen şehit babası Bekir Çetin, “Sağ olun. Ziyaret ederek acımızı paylaştınız. Ziyaretiniz bizim için gerçekten önemli. Türkiye'nin birçok ilinden hatta Almanya'dan bile ziyaretçilerimiz geldi. Oğlum vatan borcunu öderken şehit düştü. Bizler ailesi olarak O'nu devletimiz ve milletimizin bekası için şehit vererek borcumuzu ödedik. Vatan sağ olsun” dedi.

“ALLAH SİZE ONURLU OLMAYI NASİP ETMİŞ”

Şehit ailesinin yardımı reddetmesiyle duygulanan AYTO Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Hakkı Dokuzlu, “Ölümlerin en acısı evlat acısıdır derler, acınız çok büyük biliyoruz. Allah herkese şehit babası ve annesi olmayı nasip etmiyor. Biraz önce Meclis Başkanımızın nakdi yardım talebini kabul etmediniz. Gördüm ki size Allah bir de erdemli ve onurlu bir aile olmayı nasip etmiş. Bir şehit ailesinin bu onurlu ve dik duruşu karşısında çok duygulandığımızı ifade etmek istiyoruz. Fırsat buldukça sizin gibi şehit ailelerini, gazilerimizi ziyaret etmeye çalışıyoruz. Terörden çok acılar çeken Türk Milleti’nin şehit ve gazileri devamlı gündeminde kalmalıdır” diye konuştu. (Cem ULUCAN)

sehit-er-mehmet-cetin-ailesi.jpg