İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), kendi adlarını kullanarak, şehit ailelerine evrak imzalatan ve dolandıran bir suç örgütünün ortaya çıkartıldığını bildirdi.

İBB'den yapılan yazılı açıklamada, ''Beyaz Masa''ya yapılan ihbar üzerine ortaya çıkarılan bir suç örgütünün ''İstanbul Büyükşehir Belediyesi'' adını kullanarak şehit ailelerine evrak imzalattığı ve dolandırdığının anlaşıldığı belirtildi.

Son günlerde birtakım kişilerin şehit ailelerinin evlerine giderek, İstanbul Büyükşehir Belediyesinden geldiklerini ve yardımda bulunacaklarını söyledikleri ve kişisel bilgiler de içeren sorular sorarak birtakım evraklar imzalattıklarının tespit edildiği vurgulanan açıklamada, şu uyarılarda bulunuldu:

''İstanbul Büyükşehir Belediyesi Halkla İlişkiler Müdürlüğü, şehit ailelerimizin evlerine ziyaret amacı ile gitmektedir. Bu ziyaretlerde, hiçbir bilgi ve belge istenmemekte, hiçbir evrak da imzalatılmamaktadır. Vatandaşlarımızın, bu tür dolandırıcılara karşı dikkatli olması ve gelen kişilerden kimliklerini beyan etmelerini istemesi, iyi niyetlerini suiistimal eden bu kişilere itibar etmemeleri, bu konuda tereddüte düşen vatandaşlarımızın emniyet birimlerine ya da 153 'Beyaz Masa' birimine haber vermeleri gerekmektedir.''