Hükümet Konağının zemin katında bulunan tek göz odadan Altıntaş Mahallesi Atatürk Bulvarı üzerinde bulunan Çetiner İşhanında bir apartman dairesine taşınan Şehit Aileleri Derneği emeği geçen Kaymakam Mehmet Okur ve Belediye Başkanı Haluk Alıcık’a teşekkür ettiler. Düzenlenen açılış törenine AK Parti Aydın Milletvekili Ali Gültekin Kılınç, Aydın Vali Yardımcısı Muhsin Çatmadım, Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur, Çarşamba Kaymakamı Caner Yıldız, Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Garnizon Komutanı Ekrem Turan, İlçe Jandarma Komutanı Seydi Salman, CHP’li İl Genel Meclis Üyesi Necmettin Ünivar, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Başkanı Hasan Karataş ile çok sayıda davetli ve şehit ailesi katıldı.
“KAYMAKAM OKUR VE BAŞKAN ALICIK’A TEŞEKKÜR”
Eski Kaymakam Caner Yıldız’ın girişimi ile 2007 yılından bu yana hükümet konağında bulunan odalarında şehit ailelerine hizmet vermeye çalıştıklarını ifade eden Dernek Başkanı Jale Keskin; “Şuan Çarşamba Kaymakamlığı yapan sayın Caner Yıldız’ın desteği ile 5 yıldır Hükümet Konağında odamız vardı. Son 2 aydır ise bizimle ve şehir ailelerimizle yakın irtibat kuran kaymakamımız Mehmet Okur, ailelerimizin daha rahat edebileceği daha merkezi bir yerde bir yer açalım istedi. Kendileri bizim bu yerimizin fikir babası ve destekçisi oldu. Kendisine çok teşekkür ediyorum artık ailelerimiz burada rahat edecekler. Artık küçük bir odada sıkışarak oturmayacaklar. Ayrıca Belediye Başkanımızda her zaman bizim yanımızda oldu. O her zaman bizim için bir evlat, bir kardeş, bir oğul oldu. Sağ olsun hiçbir desteği esirgemedi. Derneğimizin dizaynında, hazırlanmasında belediyemizin bütün elemanlarıyla beraber kendilerinden Allah razı olsun demek istiyorum. Bizlere yeni dernek binasının kazandırılmasında emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.
“ŞEHİT AİLELERİ BAŞIMIZIN TACI”
Şehitlik kutsal bir makam ve onların emaneti şehit aileleri de bizim için çok önemli diyen Başkan Alıcık; “Çünkü bu vatan için hakikaten canlarını seve seve feda eden kardeşlerimiz için ne yapsak azdır. Sayın Kaymakamımızın, şehit ailelerinin rahat etmesi, bir araya gelmesi ve misafirlerini ağırlayabilmesi için bir yer tahsis edeceğini ifade etmesinin ardından bende kendisine iç mekanın dizaynında yardımcı olacağımı söyledim. Bu sayede çıktığımız bu yolda bugün bu güzel derneğimize şehit ailelerimizi kavuşturmuş olduk. Gerçekten güzel ferah bir mekan oldu. Şehit ailelerimiz, bizim başımızın tacıdır onlara ne yapsak, onları başımızın üstünde nasıl taşısak haklarını ödeyemeyiz” dedi.
“BİR DAMLA GÖZYAŞLARI BİZİ ÜZER”
Nazilli’de 38 şehit olduğunu hatırlatarak konuşmasına başlayan Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur; “38 şehidimizin bize emanet ettiği şehit ailelerimize geçen 18 Mart vesilesiyle söylediğim gibi şehit ailelerimizin bir damla gözyaşı devlet olarak bizi üzer. Dolayısıyla şehitlerimizin bize emaneti olan şehit ailelerimizin daha rahat daha huzur içersinde boş zamanlarını geçirebilecekleri sohbet edebilecekleri merkezi bir yerde bir yere kavuşmalarını arzu ettik ve bu arzumuzun gerçekleştirdik. Gözümüz daha geniş bir mekan arz ediyordu ama mevkiimizde daha bundan büyüğünü bulamadık. Dolayısıyla bu mekanda ailelerimizin gayet hoşnut kalacağı bir mekan dolayısıyla bu mekanı hazırlanmasında çok büyük katkıları olan değerli belediye başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi.
“ŞEHİT AİLELERİMİZİN YANINDAYIZ”
Şehit aileleri bize şehitlerimizin emaneti ve o yüzden onların emanetine sahip çıkmak zorundayız diyen AK Parti Aydın Milletvekili Gültekin Kılınç; “Biz devlet olarak yapabilecek ne varsa maksimum düzeyde yapabilme gayreti içerisindeyiz. Hepinizin bildiği gibi geçtiğimiz günlerde şehit aileleriyle alakalı en büyük sıkıntı olan iş konusunda bir şehit yakınına istihdam edilmesine yönelik bir düzenleme yaptık. İnşallah şehit ailelerimizin acısını biraz daha hafifletiriz diye ümit ediyoruz. Tabi bu mekanlar önemli devletimiz bu mekanların üstesinden fazlasıyla gelecek güçtedir. Böyle bir yer konusunda ailelerimize yardımcı oldukları için emeği geçen sayın kaymakam başta olmak üzere sayın belediye başkanımıza teşekkür ediyorum. Bundan sonrada şehit ailelerimizle ilgili yapılabilecek her şeyde yanındayız, yanı başlarındayız. Elimizden gelenide maksimum miktarda yapmaya gayret edeceğiz” dedi.
“GÖNLÜMÜZE TAHT KURDULAR”
Şehit ailelerimizin mutluluğunu paylaşıyoruz diyen Aydın Vali Yardımcısı Muhsin Çatmadım ise; “Şehitlerimiz bizim için başımızın tacıdır. Şehit yakınlarımız da aynı şekilde başımızın tacıdır. Devlet olarak her zaman onların yanında yer almaya devam ettik, bundan sonra tabi ki devam edeceğiz. Çünkü bu vatan toprakları onların kanlarıyla sulanmış ve onların kanlarıyla vatan halini almıştır. Dolayısıyla hem şehit yakınlarımız hem gazilerimiz bu milletin gönlüne taht kurmuştur. Biz onların bugün olduğu gibi neşeli günlerinde mutlu günlerinde hem de sıkıntılı günlerinde yanlarında olmaya devam edeceğiz. Görüyorum ki Nazilli şehit ailelerimiz için bir yer tahsil edilmiş ve içerisi donatılmış. Bu konuda ben kaymakamımızı ve belediye başkanımıza ayrı ayrı kutlamak istiyorum. Ayrıca bu çalışmanın diğer ilçelerde de örnek olmasını diliyorum” şeklinde konuştu. 

 

Aydınpost'u Twitter üzerinden takip etmek için tıklayın!