Adnan Menderes Üniversitesi"nde düzenlenen “BENA ile Deneyim Paylaşması ve Temas Güçlendirilmesi” konulu AB proje toplantısına Balkan Ülkeleri ve Çevre İş Birliği Örgütü (BENA) Başkanı Prof. Dr. Fokion Vosniakos konuşmacı olarak katıldı.
AB projelerinde birlik ve beraberlik gösterilmesi halinde başarıya ulaşmanın kolaylaştığını savunan Profesör Vosniakos, BENA'nın başarısının belediyeler ve sivil toplum örgütleriyle yaptığı işbirliğinden kaynaklandığını söyledi. BENA"ya Yunanistan"daki çok sayıda belediyenin üye olduğunu kaydeden Vosniakos, sivil toplum örgütlerinin en büyük gücünün halkın katılımı, en büyük aracının ise medya olduğuna dikkat çekerek, “AB projelerinde birlik ve beraberlik içerisinde olununca, başarıya ulaşmak daha kolay oluyor. AB de zaten, açıkladığı paketlerle, ortak projeleri teşvik ediyor. Bu sayede, proje sahiplerinin, farklı 2-3 ülkeden ortağı oluyor” diye konuştu.
Aydın Şehir ve Halk Sağlığı Derneği Müdür Yardımcısı Didem Evci de, AB hibe programlarında yerel yönetimlerin çok fazla kaynak alma imkanı bulunduğunu belirterek, “Aydın'daki sivil toplum kuruluşları, kendi başlarına bir takım projeler yapmaya çalışıyorlar. Ancak, bu projelerin toplu olarak yapılmasının daha etkili olacağını inanıyorum” şeklinde konuştu.