Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu"nun, Yalçın Dinçer"i ABŞT"nin Genel Sanat Yönetmeliği"nin başına getirmesinden sonra tiyatroda büyük bir hareketlilik yaşanıyor.

ABŞT, 2009-2010 sezonuna 3 büyük ve 1 çocuk oyunu olmak üzere toplam 4 oyunla hazırlanıyor. Hidayet Sayın"ın yazdığı “Güneş Doğarken” ve “Yavan Dünya” ile Muzaffer İzgü"nün yazdığı “Lütfen Kızımla Evlenir misiniz?” ve Halil Uzel"in yazdığı “Nasrettin Hoca” adlı çocuk oyunu yeni sezonda izleyicilerle buluşacak.
10 yılını dolduran ABŞT"nin yönetim, oyuncu ve teknik kadrosu şu isimlerden oluşuyor: Genel Sanat Yönetmeni Yalçın Dinçer, Genel Sahne Amiri S.Umut Kaya, Genel Koordinatör Atakan Aktaş, Oyuncular İrem Akçay, Şeniz Karaöz, Özlem Çolak, Murat Uysal, Cafer İlhan, Zeynep Güngörenler, Sahne Teknisyeni Semayir Karakaya ve Ses-Işık Teknisyeni Yaşar Serindağ.

“Yaşama Sanatı”nı, “Sanatla Yaşama”ya döndürebilenlerin varlığı ve itici gücüyle ABŞT"nin 10. yaşını kutladıklarını belirten Genel Sanat Yönetmeni Yalçın Dinçer, “Bu nedenle, tarifsiz bir heyecan ve onurlu bir sorumluluk duygusu içindeyiz. 10. yılımızı taçlandırmak için; bu kentin havasını soluyan, ekmeğini yiyen, sokaklarını adımlayan sanat adamlarını bir araya getirerek, dolu bir sezon yaşamak istedik. Yazarından yönetmenine, oyuncusundan teknik ekibine kadar, “Aydın” kokan, “biz” kokan bir repertuar belirledik. Böylelikle, belki de Aydın'ımızın değerlerine olan teşekkür borcumuzu ödemiş oluruz diye düşündük. Aydın Belediyesi Şehir Tiyatroları, oyunları ve salonlarıyla 10. yılına hazır. Geçmiş yıllara emeği geçenlere teşekkürlerimi bu fırsatla yinelemek isterim. Aydınlık bir Aydın için, sanatın ışığına öyle ihtiyacımız var ki; bıkmadan, usanmadan, inatla ve inanarak "perde" diyorum” şeklinde konuştu.

Kültürel ve sosyal anlamda bir çok etkinliği Aydınlı"larla buluşturan Başkan Özlem Çerçioğlu da, ABŞT"nin kuruluşunun 10. yılı nedeniyle yaptığı açıklamada “Sanatın en büyük düşmanının bilgisizlik olduğu gerçeğinden hareketle, "sanat ve sanatçıdan yoksun bir ulusun tam bir yaşama sahip olamayacağı" bilinciyle dünyaya baktığımız en demokratik pencere olan tiyatromuzun perdelerini açıyoruz. ABŞT"nin kuruluşunun 10. yılı nedeniyle de bu yıl Aydınlı tiyatroseverlerin beğenisine 4 oyun sunacağız. Ücretsiz oyunlarımıza tüm halkımızı bekliyoruz.” İfadelerine yer verdi.