Aydın il merkezindeki mevcut hastanelerin doluluk oranlarının yüksek olduğunu bu nedenle yapımı planlanan hastanede 600 yatak sayısının yetersiz kaldığını ifade eden Dr. Çetin, “Yatak sayısının 800’e çıkartılması ilimiz için ciddi bir kazanç oldu. Aydın il merkezinde 150 yataklı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Dal Hastanesi için ise Yüksek Planlama Kurulu onayının alındı. Aydın ilmizin barındırdığı yaşlı nüfus oranının diğer illere göre yüksek olması nedeniyle yapılacak olan Dal Hastanesi halkımız için önemli bir hizmet teşkil ediyor” dedi.

JAPONLAR ŞEHİR HASTANESİ İÇİN AYDIN’DA
Şehir Hastenesi için Japon firma temsilcileri ile Sağlık Bakanlığı yetkililerinin Aydın’da incelemelerde bulunduğunu açıklayan Dr. Çetin, “Yaşanan bu iki güzel gelişmenin yanında, geçtiğimiz hafta Perşembe ve Cuma günü 800 yataklı Şehir Hastanesi proje çalışmalarını yapmak üzere Japon ITEC Firması ve Sağlık Bakanlığı Kamu Özel İşbirliği Daire Başkanlığı temsilcilerinden oluşan 11 kişilik heyet ile beraber, başta yapılacak olan hastane arsası olmak üzere Aydın merkezde bulunan Aydın Devlet Hastanesi, Atatürk Devlet Hastanesi ve Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi ve Nazilli’de bulunan 400 yataklı Devlet Hastanesinde incelemelerde bulunduk. İl Sağlık Müdürlüğümüzde yapılan toplantıda Japon ITEC Firmasının dünyanın değişik yerlerinde yaptığı hastane projeleri ile Bakanlığımız Kamu Özel İşbirliği Daire Başkanlığınca yaptırılan hastane projeleri birlikte masaya yatırılarak ilimiz ihtiyaçlarına cevap verebilecek en uygun projenin nasıl olması gerektiğini tartıştık. 800 Yataklı Şehir Hastanesi projesinin makul süreler içerisinde tamamlanması için çalışmalarımız devam ediyor” diye konuştu.

Ayrıca son 5 yılda Aydın’da ciddi sağlık yatırımları yapıldığını belirten Uzm. Dr.Kasım Çetin, “Merkez Efeler ilçesinde 256 yataklı Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi ile Nazilli’de ise 400 yataklı devasa bir hastanenin bitirilerek faaliyete geçirildi. Kuşadası’nda 150 yataklı çok modern bir hastane bitirilmek üzere. Söke’de Türkiye’ye örnek bir Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi hizmete başladı. Bu yatırımların yanında hemen hemen her ilçede bir çok sağlık yatırımının gerçekleştirildi. Kuyucak, Karpuzlu, Sultanhisar, Köşk ve Yenipazar ilçelerimizde entegre ilçe hastaneleri yapım süreçleri devam ediyor” şeklinde konuştu.

Dr. Çetin, Ayrıca Sağlık Müdürlüğünce 1 milyon TL bedel ile ihale edilen Adnan Menderes Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi Onkoloji Kliniğinin geçici kabulünün yapılarak en kısa zamanda hizmete başlayacağını sözlerine ekledi.

Sosyal medyada bu konuyla ilgili düşüncelerinizi #aydınkonuşuyor etiketiyle paylaşın, yayınlayalım! 

20140702aw133098_03-001.jpg

20140702aw133098_05-001.jpg

20140702aw133098_06-001.jpg

20140702aw133098_04-001.jpg