Acılı baba yılmadı ve Ergezer ile adamlarını yakalattı
 
Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin yaptığı bir operasyonla 9 kişi gözaltına alınırken, olayın altından onca baskıya rağmen eşkıyalara papuç bırakmayan acılı bir babanın mücadelesi çıktı.  Gözaltına alınanlardan Mehmet Ergezer’in silahla ateş derek Hüseyin Gökhan Kaygusuz’un (33) ölümüne neden olduğu ve bununla kalmayıp davayı geri alması için Kaygusuz’un babası Ayhan Kaygusuz’a zorla 100 bin TL’lik senet imzalattıdığı da öğrenildi. Alınan bilgiye göre, olaylar şöyle gelişti:
 
Silah emniyet müdürünün
1. sınıf emekli Emniyet Müdürü Mustafa Kemal Özcan, 8 Temmuz 2007’de Eryaman’da otogalericilik yapan Ergezer’e silah satmak istedi. Ergezer, silahları tek tek denemeye başlarken, Özcan beylik tabancasını Ergezer’e uzattı ve kartonpiyer duvardaki Galatasaray posterini göstererek, “Hadi posteri vur” dedi. 
 
Mermi kartonpiyeri delerek, arka taraftaki işyerinin kasasında oturan ve evlenme planları yapan Gazi Üniversitesi Ticaret Turizm Bölümü son sınıf öğrencisi Kaygusuz’un kalbine saplandı. Kaygusuz, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.
 
Ergezer, tutuklandıktan 28 gün sonra cezaevinden tahliye edilirken, Özcan da ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı. Açılan davada Sincan 2. Ağır Ceza Mahkemesi, Mart 2009’da Özcan’ı 4 yıl 5 ay 10 gün, Ergezer’i 3 yıl 4 ay hapse mahkum etti. Ancak aradan geçen süreye rağmen karar Yargıtay’ca onanmadı. Serbest kaldıktan sonra Abdurrahman Y. isimli kişi ile birlikte faaliyetlerine devam eden Ergezer, baba Ayhan Kaygusuz’un işyerine giderek, Yargıtay’daki şikâyetinden vazgeçmesi için tehdit etti ve 100 bin liralık senet imzalattı.
 
Evini değerinin altında satarak, senedini geri alabilen baba Kaygusuz, daha sonra Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurdu.
 
Operasyon yapıldı
 
Savcılığın talimatıyla Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Ergezer ve Abdurrahman Y.’nin önderliğini yaptığı suç örgütünü takibe aldı. Örgütün, Kaygusuz’un yanı sıra Antalya’da bir otel sahibine zorla senet imzalattıdığı, Keçiören’de kumar oynattıkları kişilere yine zorla senet imzalatarak, bu kişilerin işyerleri ve evlerine el koydukları belirlendi. Örgüt üyelerinin çeşitli işyerlerini de kurşunladıkları belirlendi.
 
Polis ekipleri, dün savcılık talimatıyla harekete geçerek, 17 ayrı adrese eşzamanlı operasyon yaptı. Operasyon kapsamında Ergezer ve Abdurrahman Y.’nin de aralarında bulunduğu 9 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda 2 adet silah, çok sayıda satır ve sallama tabir edilen bıçak da ele geçirildi.
 
 
milliyet