Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Yeşiltaş Karakolu'na düzenlenen saldırıda şehit olan Piyade Onbaşı Cahit Kılıç'ın cenazesi, Hani ilçesinde toprağa verildi.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Yeşiltaş Karakolu'na düzenlenen saldırıda şehit olan Piyade Onbaşı Cahit Kılıç'ın cenazesi, Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı Helikopter Filo Komutanlığı'nda düzenlenen törenin ardından askeri uçakla önce Diyarbakır'a, buradan da helikopterle Gürbüz beldesine getirildi.

Burada kılınan cenaze namazının ardından Şehit Cahit Kılıç'ın cenazesi belde mezarlığında toprağa verildi.

 

Törende gözyaşlarını tutamayan Baba Galip Kılıç'ın, ''Bu işi çözün yeter'' diye seslenmesi üzerine Vali Toprak, herkesin desteği ve el birliğiyle çözeceklerini söyledi.

4 yıl önce Diyarbakır'daki bombalı bir saldırıda üniversiteye hazırlanan 17 yaşındaki oğlu Eren Şahin'i kaybeden Milletvekili Oya Eronat, törende güçlükle ayakta durabilen şehit annesi Hasret Kılıç'ın koluna girerek teselli etmeye çalıştı.

Anne Hasret Kılıç'ın şehidin fotoğrafına sarılıp öpmesi sırasında kadın milletvekilleri Eronat ve Beyaz'ın gözyaşlarını tutamadıkları görüldü.

Cenaze törenine Vali Mustafa Toprak, AK Parti Diyarbakır milletvekilleri Mehmet Süleyman Hamzaoğulları, Galip Ensarioğlu, Cuma İçten, Oya Eronat ve Mine Lök Beyaz, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu, Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, Hani Kaymakamı İsmail Şanlı, şehit yakınları ile çok sayıda vatandaş katıldı.