Cenazelerde gözyaşı ve teröre lanet vardı. Şehit Gülder'in annesinin feryatları yürek parçaladı...
 
Hakkari Çukurca'da 8 askeri personel ve 1 köy korucusunun şehit olduğu saldırının ardından dün farklı şehirlerden feryatlar yükseldi. Önceki gün toprağa verilen şehit korucunun ardından dün de Jandarma Uzman Çavuş Turan Kurt (Manisa - Salihli), Uzman Çavuş Nazır Elitok (Kırıkkale), Uzman Çavuş Samet Kılıç (Ordu), Jandarma Onbaşı Vedat Gülder (Ardahan) ve Jandarma Er Serkan Altay (Burdur) sonsuzluğa uğurlandı.  J. Binbaşı Yavuz Başayar (Ankara), Uzman Çavuş Erhan Ar (Yozgat) ile Uzman Çavuş Hakan Çil (Kahramanmaraş) içinse bugün cenaze töreni düzenlenecek...
 
Selam sana şehidim
Hakkari'deki hain pusuda şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Nazır Elitok için memleketi Kırıkkale'de cenaze töreni düzenlendi. Törene katılan acılı baba Kamil Elitok oğlunu asker selamı vererek uğurladı. Şehidin cenazesi namazın ardından toprağa verildi.
 
Oğlumun kanlı düğünü bu
JANDARMA Onbaşı Vedat Gülder'in cenazesi memleketi Ardahan Göle'de toprağa verildi. Cenazede oğlunun tabutuna sarılıp fotoğrafını öpen anne Gönül Gülder, ''Sana nasıl kıydılar biricik yavrum. Seni benden ayırdılar. Oğlum, evladım'' diye ağıt yaktı. Oğlunun fotoğrafına sarılan şehit babası Hüsamettin Gülder ise toplanan kalabalığa 'Oğlumun kanlı düğününe mi geldiniz?' diyerek sinir krizi geçirdi.
 
24. yaşta 24. günde eşini kaybetti
UZM. çavuş Samet Kılıç'ın çenazesi Ordu'nun Soğukpınar Köyü'nde toprağa verildi. Törene dün kardeşi vefat eden Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu da katıldı. Şehidin Eşi Merve Kılıç (24), tabutunun başında gözyaşlarına boğuldu. Anne Ömür Kılıç 'Mavi gözlüm. Seni böyle mi görecektim. Buraya böyle mi gelecektin' diyerek ağıt yaktı. Şehit Kılıç, 24 Temmuz'da 24 yaşındaki Merve Kılıç ile evlenmişti. Sadece 24 saat önce annesiyle konuşmuştu...
 
Ben ölmedim yaşıyorum
SALDIRIDAN kıl payı kurtulan ancak bazı televizyonlarda adı şehit listesinde geçen Kayserili Uzman Çavuş Sadettin Arslan'ın annesi hem acı hem sevinci aynı anda yaşadı. Arslan annesini arayıp 'Anne ben yaşıyorum, merak etme' dedi. Şoktan çıkan anne Cennet Arslan, 'Oğlum için çok mutlu, silah arkadaşları için çok üzgünüm' dedi. 
 
Furkan ağladı vali ağladı
Şehit Uzman Çavuş Turan Kurt için (42) Balıkesir İvrindi'de düzenlenen törende gözyaşları sel oldu. Türk bayrağı ile şehidinin naaşını bekleyen acılı eş Şerife Kurt teröre lanet yağdırdı. Babasının tabutunun başından ayrılmak istemeyen Furkan'ı (16) tesselli etmeye çalışan Balıkesir Valisi Yılmaz Aslan da gözyaşlarını tutamadı. Furkan'ın 'Babacım bizi bırakıp nereye gidiyorsun' demesi herkesi ağlattı...
 
Genelkurmay: 9 şehit 15 yaralı
GENELKURMAY Başkanlığı, önceki gün Çukurca'da gerçekleşen hain saldırıda gün boyu netleşmeyen şehit ve yaralı sayısını açıkladı. Genelkurmay, 8 asker ile 1 geçici köy korucusunun şehit olduğunu, 15 askerin ise yaralandığını duyurdu. Yaralı askerlerden biri hariç diğerlerinin hayati tehlikesi bulunmuyor. Köy korucusu Cabbar Gültekin'in cenazesi dün Hakkari'de toprağa verilmişti.
 
Komutanın en zor günü
ÇUKURCA'da şehit düşen 8 asker için dün Van'da tören düzenlendi. Törene, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Vali Münir Karaloğlu, 2. Ordu Komutanı Org. Servet Yörük, vekiller, şehit yakınları ve askerler katıldı. Törende Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Levent Köse'nin sözleri herkesi ağlattı: Hüznümüz dağlar kadar. Ama boynumuzu bükmüyoruz. Bükmeyeceğiz. Hüznümüzü yüreğimize gömecek, gözyaşımızı içimize akıtacak, hainleri sevindirmeyeceğiz. Yılgınlığa düşmedik, düşmeyeceğiz. Ümitsiz olmadık, olmayacağız. Teslim olmadık, olmayacağız. Bize bu acıyı yaşatanlar, bedelini çok ağır biçimde ödeyecekler.  
 
akşam