Terhisine 5 ay kala şehit olan evli ve 9 aylık bir oğlu bulunan piyade er Umut Bulut'un Türk bayrağına sarılı cenazesi askeri uçak ile memleketi Samsun'a getirildi. Şehit Umut Bulut'un cenazesi Samsun-Çarşamba Havaalanı'nda Vali Hüseyin Aksoy, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Göktan, askeri ve mülki erkanın yanı sıra yakınlarının katıldığı tören ile karşılandı. Şehit babasını karşılamak için havaalanına getirilen küçük Selçuk'u görenler gözyaşlarına hakim olamadı.
Şehit Umut Bulut'un annesi, babası ve kardeşleri gözyaşları dökerken, şehidin eşi Özlem Bulut, 9 aylık oğlunu kucağına alarak, 'Biz hiç yıkılmadık. Bu çocuk babasının öcünü alacak. Gidecek dağlara, benim kocamı nasıl alnından tek kurşun ile vurdularsa, benim oğlum da onları alnından vuracak. Biz yıkılmadık ayaktayız, teröristler bizi izliyor biliyorum, bizi hiç kimse yıkamayacak. Kaç tane Umut giderse gitsin Umut'un evlatları var, onları yok edecek' diyerek ağıtlar yaktı.
Şehit piyade er Umut Bulut'un askeri uçaktan indirilen cenazesi cenaze aracıyla konvoy eşliğinde Samsun Askeri Hastanesi'nin morguna götürüldü.
Şehidin cenazesi ikindi namazının ardından Kıranköy Şehitliği'nde toprağa verilecek.
Şehit Samet Bütün'ün babası Şevket Bütün: Vatan sağ olsun, bayrak sağ olsun

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde şehit olan Ulaştırma Er Samet Bütün'ün babası Şevket Bütün, ''Bu ilk şehit değil ama son olmasını istiyoruz. Vatan sağ olsun, bayrak sağ olsun'' dedi.
Merkez Selçuklu ilçesi Sakarya Mahallesi'nde Türk bayraklarıyla donatılan şehidin baba evinde, şehidin yakınları taziyeleri kabul ediyor.
Gazetecilerin sorularını yanıtlayan şehidin babası Bütün, kendisinin haberi televizyondan öğrendiğini, 10 dakika sonra da olaydan önceden haberdar olan ancak kendisine söyleyemeyen akrabalarının eve gelmeye başladıklarını söyledi.
Olayın hemen ardından akrabaları ile askeri ve sivil yetkililerin hep yanlarında olduğunu ve acılarını paylaştığını vurgulayan Bütün, şöyle devam etti:
''Bu ilk şehit değil ama son olmasını istiyoruz. Vatan sağ olsun, bayrak sağ olsun. Oğluma, 'İzin yapmayı düşünmüyor musun?' diye sorduğumda, 'Ben buradan çıkarsam bir daha geri dönemem. İnşallah bitirip geleceğim' diyordu. Belki kendisi bazı şeyleri sezinliyordu ama bize hissettirmiyordu.''
Öte yandan, baba Bütün'ü Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ve merkez ilçe belediye başkanları ziyaret etti.
Şehidin annesi evlat acısına dayanamadı
Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Yeşiltaş Karakolu'na düzenlenen saldırıda şehit olan Piyade Er Yaşar Doymuş'un cenazesi, Giresun'un Tirebolu ilçesine getirildi.
Şehit er Doymuş'un cenazesi, Van'da düzenlenen askeri törenin ardından hava yoluyla Trabzon'a, ardından ambulansla Tirebolu Devlet Hastanesi morguna getirildi. Burada cenazeyi Doymuş'un ailesi, Tirebolu Kaymakamı Günhan Yazar, Giresun Jandarma Komutanı Albay İsmail Çetinbaş, Tirebolu Belediye Başkanı Burhan Takır ile mülki ve askeri erkan karşıladı. Cenazenin karşılanması sırasında fenalaşan anne Kader Doymuş'a, hastanenin acil servisinde müdahale edildi.

Terör örgütü protesto edildi

Bu arada ilçenin Karadeniz Sahil Yolu mevkisinde toplanan bir grup, hastane önüne kadar yürüyüş gerçekleştirerek terör örgütü aleyhinde slogan attı.
Ayrıca Türkiye Kamu-Sen Giresun İl Temsilciliği tarafından il merkezindeki Haydar Aliyev Parkı'nda yapılan basın açıklamasında, terör saldırıları kınandı. Türkiye Kamu-Sen Giresun İl Temsilcisi Arif Çetinkaya, ''Türkiye Cumhuriyeti, büyük ve güçlüdür. Türk milleti bu ülkeyi çapulculara bırakmayacak kadar vatan sevdalısıdır. Bin yıllık kardeşliğe leke sürmeye çalışan çapulcular, Kandil'de kustukları kanda boğulacaktır'' dedi.
Görele ilçesindeki protesto yürüyüşünde ise Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, çeşitli slogan eşliğinde Kumyalı Mahallesi Liman mevkisine kadar yürüdü. Yürüyüşe katılanlar, burada şehitler için dua etti.
OĞLUNUN FOTOĞRAFINA SARILIP ZAZACA AĞITLAR YAKTI
Hakkari'nin Dağlıca ilçesi kırsalında PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit düşen piyade onbaşı Cahit Kılıç memleketi Diyarbakır'ın Hani ilçesi Gürbüz beldesinde Zazaca ağıtlarla eşliğinde toprağa verildi. Milletvekilleri ve Valiye sarılan Şehit Kılıç'ın babası Galip Kılıç törene katılan protokole gözyaşları içerisinde "Artık bunu çözün yeter'' diyerek feryat etti.
Şehit Kılıç'ın cenazesinin getirileceğini öğrenen belde halkının tamamı kepenklerini kapattı. Törene, AK Parti Milletvekilleri Galip Ensarioğlu, Cuma İçten, Süleyman Hamzaoğulları, Oya Eronat, Mine Lök Beyaz, Vali Mustafa Toprak, 7'nci Kolordu Komutanı Korgeneral Alaeddin Örsan, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Erdem, Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam askeri helikopterle geldi. Protokolün gelişinin ardından 2'nci askeri helikopterle şehit Cahit Kılıç'ın cenazesi getirildi. Şehit Kılıç'ın yakınlarının bulunduğu yere giden protokol burada acılı baba Kılıç'a taziyelerini bildirdi.
Gözyaşlarını tutamayan baba Galip Kılıç Milletvekillerine sarıldıktan sonra 'Ne olur bu işi çözün, çözün yeter' dedi. Şehit babası Kılıç diğer oğlu Askeri Kılıç'a sarılarak 'O benim babamdı, o benim anamdı, o benim canımdı' diyerek ağıtlar yakarken, protokolde gözyaşlarını tutamadı.
Helikopterden alınan şehit cenazesi mezarlığa götürülmek üzere omuzlara alındı. Silah arkadaşlarının taşıdığı şehidin cenazesinin geldiğini gören ailesi ve belde halkı feryatlar ederken, anne Hasret Kılıç, oğlunun fotoğraflarını öperek Zazaca 'Cahit'im kurban olayım sana'' diyerek gözyaşlarına boğuldu. Musalla taşına götürülen şehit Cahit Kılıç için cenaze namazı kılınırken, yakınları tabutu başında sinir krizleri geçirdi.
Beldede bulunan yüzlerce çocuğunda katıldığı cenaze namazı sonrası Şehit Kılıç omuzlara alınarak defnedilmek üzere kabri başına götürülürken, tabuta AK Parti Milletvekili Cuma İçten de omuz verdi. Şehit Cahit Kılıç gözyaşları içerinde toprağa verildi.