Şehit polis Murat Çelikhası için bugün Van Emniyet Müdürlüğü bahçesinde tören düzenlendi. Şehit polisin cenazesinin tören alanına getirilmesiyle yakınları yasa boğulurken; anne ve babası da Kürtçe ağıtlar yaktı. Şehidin mesai arkadaşlarının gözyaşlarını tutamadığı törende baba Yusuf Çelikhası, "15 gün sonra düğününü yapacaktım. Bayramda yanımıza gelecektin. Kim yaptı bunları? Şimdi ben senin nişanlına ne diyeceğim?" diyerek feryat etti. Şehidin bir yakını da Vali Münir Karaloğlu’nun başsağlığı dilemesi sırasında, "Bu savaşı durdurun artık. Artık kimse ölmesin, analar ağlamasın" dedi. 
 
Şehit polis için Kürtçe ağıt
 
Güçlükle ayakta duran anne Nazime Çelikhası’nın fenalaşırken, koluna giren kadın polis memuru kendisini güçlükle sakinleştirdi. Bu arada şehidin anne, baba, kardeş ve yakınlarının Kürtçe ağıtları yürek dağladı.
Şehidi uğurlama törenine Van Valisi Münir Karaoğlu, Hakkari Emniyet Müdürü Ayhan Buran, şehidin ailesi ve yakınları ile meslektaşları katıldı. Şehit cenazesinin yerini alması ile başlayan törende saygı duruşunda bulunulmasının ardından Hakkari Emniyet Müdürü Ayhan Buran bir konuşma yaptı. Buran’ın ardından kürsüye çıkan çıkan Van Valisi Münir Karaloğlu, şehidi cennete uğurlamak için toplandıklarını anlatırken, "Ülkenin bölünmez bütünlüğünü, çocuklarımızın geleceğini korumak için görev yaparken şehit olan polis memuruna rahmet ve yakınlarına ve mesai arkadaşlarına başsağlığı diliyorum. Terörün amacı toplumun huzurunu kaçırmak, atalarımızdan devraldığımız bu toprakların üzerinde yaşayan vatandaşlarımızın arasına kin ve nifak sokmaktır. Ama şunu unutmasınlar bugüne kadar amaçlarına ulaşamadılar, bundan sonra da ulaşamayacaklar. Bu devlet bu sorunun üstesinden gelecek güce ve motivasyona sahiptir. Çocuklarımıza tek vatan, tek bayrak ve tek devlet bırakacağımızı herkes görecek" dedi. 
 
Törenin bitmesinin ardından şehidin babası Yusuf Çelikhası "Bırakın son bir kez öpeyim" diyerek tabutun yanına geldi. Şehidin annesi ve babası ile yakınları tabuta sarılarak ağıtlar yaktı. Kürtçe ağıtlarla tabuta sarılan şehidin yakınlarının gözyaşları sel olurken, tören alanındakiler de gözyaşlarını tutamadı. Şehidin cenazesi toprağa verilmek üzere uçakla İstanbul’a gönderildi.