İDO'NUN BAZI DIŞ HAT SEFERLERİ İPTAL EDİLDİ

Marmara Denizi'ndeki şiddetli poyraz nedeniyle İstanbul Deniz Otobüsleri A.Ş'nin (İDO) bazı dış hat seferleri iptal edildi.

İDO'dan alınan bilgiye göre, şiddetli poyraz nedeniyle saat 07.00'deki Yenikapı-Bandırma hızlı feribot ile saat 07.30'daki Bandırma-Yenikapı, saat 08.00'deki Armutlu-Armutlu T.K-Yenikapı-Bostancı ve saat 08.30'daki Bursa-Kabataş-Kadıköy deniz otobüsü seferleri gerçekleştirilemedi.

Bununla birlikte saat 12.00'deki Bostancı-Yenikapı-Bandırma, saat 15.30'daki Bandırma-Yenikapı-Bostancı deniz otobüsü ve saat 18.30'daki Bandırma-Yenikapı hızlı feribot seferleri de iptal edildi.

İç hatlarda ise herhangi bir sorun bulunmadığı bildirildi.

TEKİRDAĞ İLE ERDEK, BANDIRMA, MARMARA ADASI, AVŞA VE KARABİGA ARASINDAKİ DENİZ SEFERLERİ İPTAL EDİLDİ

Marmara Denizi'nde şiddetli poyraz ve yağmur, deniz ulaşımını olumsuz etkiledi.

Tekirdağ Liman Başkanlığı'ndan edinilen bilgiye göre, şiddetli poyraz nedeniyle Tekirdağ ile Erdek, Bandırma, Marmara Adası, Avşa ve Karabiga arasındaki deniz seferleri iptal edildi.

BOĞAZLARDAN GEÇMEK ÜZERE MARMARA DENİZİ'NDE SEYREDEN 67 YERLİ VE YABANCI BANDIRALI ŞİLEP VE TANKER, ŞİDDETLİ POYRAZ VE SAĞANAK NEDENİYLE TEKİRDAĞ'IN ŞARKÖY İLÇESİ SAHİLLERİNE DEMİRLEDİ

Boğazlardan geçmek üzere Marmara Denizi'nde seyreden 67 yerli ve yabancı bandıralı şilep ve tanker ise saatteki hızı zaman zaman 80 kilometreye ulaşan şiddetli poyraz ve sağanak nedeniyle yollarına devam edemeyerek, rotalarını Tekirdağ'ın Şarköy ilçesi sahillerine çevirdi.

Geceyi Şarköy sahillerinde geçiren gemilerde bulunan personel, şiddetli fırtına ve yer yer 3 metreye ulaşan dalgalar nedeniyle karaya çıkamadı.

Gece boyunca aralıksız devam eden fırtınanın sabah saatlerinde etkisini azaltmasının ardından yerli ve yabancı bandıralı 56 şilep ve tanker, Şarköy'den demir alarak boğazlardan geçmek üzere hareket ettiler. 11 gemi ise beklemeyi sürdürüyor.

Aniden bastıran fırtına ve yağmurdan balıkçılar da olumsuz etkilendi. Meteorolojinin uyarılarını dikkate alan bazı balıkçılar saatteki hızı zaman zaman 80 kilometreye ulaşan poyraz nedeniyle balığa çıkmadı. Marmara Denizi'nde balıkta olan tekneler de geri dönerek Şarköy, Mürefte ve Hoşköy Balıkçı barınaklarına demirledi.

Tekirdağ Meteoroloji Müdürlüğü, kent merkezine son 24 saatte 6,8 kilogram yağış düştüğünü belirterek, yağışın bir hafta boyunca merkez ve ilçelerinde devam edeceğini bildirdi.

KUZEY EGE'DE POYRAZ DENİZ ULAŞIMUNU VURDU

Alınan bilgiye göre, zaman zaman fırtınaya dönüşen poyraz nedeniyle saat 09.00'daki Çanakkale-Gökçeada deniz otübüsü seferi ile saat 10.00'da yapılması gereken Kabatepe-Gökçeada arabalı vapuru seferi durduruldu.

Çanakkale Boğazı ile adalar arasında deniz ulaşımını sağlayan GESTAŞ AŞ yetkilileri, bu sabah saat 07.30'daki Geyikli-Bozcaada arabalı vapur seferinin de yapılamadığını belirterek, iptal edilen seferlerin rüzgarın etkisini kaybetmesinin ardından yeniden başlayacağını bildirdi.

Yetkililer, boğaz hattındaki diğer seferlerde aksama yaşanmadığını, hava durumuna göre gün içinde bazı hatlarda seferlerin iptal edilebileceğini ifade etti.

SON 12 SAAT İÇİNDE KENT MERKEZİNDE METREKAREYE 15 KİLOGRAM YAĞIŞ DÜŞTÜ

Çanakkale'de, dün geceden itibaren etkili olan yağış aralıklarla devam ediyor.

Dün gece başlayan ve aralıklarla süren etkili yağış nedeniyle kentin bazı noktalarında su birikintileri oluştu, caddelerde bulunan vatandaşlar sıkıntılı anlar yaşadı.

Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, ilde son 12 saatte metre kareye 15 kilogram yağış düştüğünü belirterek, yağışın gün boyu süreceğini ifade etti.

Yetkililer, yağışın, yarın da aralıklarla devam edeceğini ve bazı bölgelerde sulu kara dönüşebileceğini kaydetti./haber7