Kuşadası Limanı'nda yaşanan yıkım sürecinin gemi seferlerinin iptaline yol açacağı yolundaki iddiaların doğru olmadığını söyleyen Belediye Başkanı M. Esat Altungün, "Kuşadası Limanı'nda herhangi bir gemi seferi iptali yoktur ve olmayacaktır. Limandaki hukuksuzluğun ortadan kalkmasını en çok isteyenlerin başında gemi acenteleri gelmektedir" dedi.
Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, Kuşadası'nın Türkiye'nin ve Akdeniz'in en önemli kruvaziyer limanına sahip olduğuna dikkati çekerek, "Kuşadası'nın en önemli avantajı olan limandaki usulsüzlüklerin dezevantaja dönüşmesini ortadan kaldırmak amacıyla yürüttüğümüz çalışmalar devam etmektedir. Amacımız, Kuşadası Limanı'nın kruvaziyer turizmdeki bu önem ve değerini artırmak ve daha da üst seviyeleri çıkarmak yönündedir. Çalışmalarımız ve çabalarımız bu şekilde devam edecektir " diye konuştu.
"Kuşadası Limanı'nda herhangi bir gemi seferi iptali yoktur ve olmayacaktır" diye devam eden Başkan Altungün, "Gemi şirketleri ve yetkili acentelerle sürdürdüğümüz görüşmeler sonucunda herhangi bir iptalin söz konusu olmadığını ve yargı kararlarının uygulanması konusunda gerekli desteği tarafımıza verdiklerini bize bildirdiler. Kuşadası Limanı'nda yaşanan hukuksuzluğun ortadan kalkması en fazla isteyenlerin başında limana yüzlerce gemi getiren gemi acenteleri yer almaktadır " diye konuştu.
Kruvaziyer turizmin başkenti olarak bilinen Kuşadası'na yılda ortalama 600 gemi sefer yaparken, deniz yoluyla yaklaşık olarak 600 bine yakın turist günübirlik olarak geliyor. Aralarında dev transatlantiklerin de bulundu turist gemilerinin acenteliğini Sea Song, Tura Turizm, ITS, Karavan, Azim Tur ve Meander gibi tanınmış şirketler yapıyor.