Kriz nedeniyle dünya ekonomilerinde deprem yaşanırken,Türkiye'de iş dünyası, 2009'da 12 kritik noktada çözüm için seferberlik ilan etti. İşte iş dünyasının hükümetten 4 talebi talepleri:

İş dünyası canlanma için "Kredi garantisi genişletilsin, reeskont sistemi işletilsin, borçlar yapılandırılsın, işsizlik sigorta desteği artırılsın" dedi...

Küresel kriz nedeniyle dünya ekonomilerinde deprem yaşanırken, Türkiye'de iş dünyası, 2009'da istihdam, vergi, teşvik, kurumsal yönetim, sektörel lisanslar, dış ticaret başta olmak üzere 12 kritik noktada çözüm için seferberlik ilan etti.

Piyasaların canlanması için de 4 maddelik reçete açıkladı: "Kredi garanti sisteminin kapsamını genişletin, şirketlerin mali sisteme ve kamuya borçlarını yapılandırın. Merkez Bankası reeskont sistemini yeniden işletin, işsizlik sigortası desteğini artırın.

" TOBB, YASED, TÜSİAD, TİM, Başbakanlık Yatırım Destek Ajansı ve Maliye Bakanlığı yatırım ortamının iyileştirilmesi için kampa girdi. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin ev sahipliğinde Kızılcahamam'da düzenlenen 13. Yatırım Ortamını İyileştirme Koordinasyon Kurulu dün sona erdi. İki günlük toplantının ardından özel sektör ve kamu, yatırım seferberliği ilan edilmesi konusunda ortak hareket kararı aldı. Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, geçen yılın ilk 10 ayında 15.3 milyar dolarlık doğrudan yatırım çekildiğini anımsattı, krizle birlikte dünyada güven ortamının sarsılmasıyla sıkıntıların reel sektöre de yansıdığını kaydetti.

'TÜRKİYE CAZİBESİNİ KORUYOR'

Küresel tedbir paketinin dünya milli gelirinin yüzde 20'sini aştığını belirten Şimşek "Yapısal reformlarla Türkiye dışsal şoklara karşı direncini artırdı. Türkiye bir yatırım yeri olarak cazibesini korumaya devam ediyor" dedi. Şimşek, yatırım ortamının geliştirilmesi için teknik komite çalışmalarının takip edileceğini ve 3 aylık ilerleme raporları düzenli yayınlanacağını söyledi.

Sabah