Sedat Peker'in 'adamları' olduğunu iddia eden bir grup, döverek kanlar içinde bıraktıkları bir adamın videosunu sosyal medya hesaplarında paylaşmıştı.

Sedat Peker de sosyal medya hesabından bu paylaşımı retwweet etmişti.

Görüntülerin sosyal medyada hızla yayılması ve büyük tepki çekmesinin ardından Sedat Peker Twitter hesabından şu açıklamayı yapmıştı;

"BİR UMUTTUR YAŞAMAK"

"Sosyal medya mecralarında ismiminde geçtiği bazı şiddet görüntüleri dolaşmaktadır. Bunu yapanlar benim yakınlarımsa kurmak istediğim yeni düzene bu yaptıklarıyla destek olmayıp sadece köstek olduklarını bilmek isterim. Bunu yapanlar düşmanlarımsa ve şahsıma yaptıkları algı çalışmalarında farklı bir boyuta geçtilerse, onları da ebediyete kadar lanetlerim. Sosyal medyada bu iğrenç algı çalışmasını yapanlar, bunlara alet olanlar aslında bu görüntülerden çok daha fazla şiddeti bence hak ediyorlar. Ancak çok uzun senelerden bu yana kurmak istediğim yeni bir düzenim ve hayallerim var. Bu yüzden dolayı şiddeti reddediyorum, tüm sevenlerimden akrabalarımdan da bu konuya hassasiyet göstermelerini tüm kalbimle rica ediyorum. Her zaman söylediğim gibi 'Bir umuttur yaşamak' diyerek sizleri yüce Allah'a emanet ediyorum."

Tepki çeken görüntülerin ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Peker hakkında soruşturma başlatıldı.