Ergenekon soruşturması ve Devrimci Karargah davasında tutuklu bulunan eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı ile ilgili yaklaşık 3 saat ifade veren Peker daha sonra tutuklu bulunduğu cezaevine gönderildi.
 
Peker'in ifadesinin alınmasının ardında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan avukatı Utku Tekayak, müvekkilinin, eski emniyet müdürü Hanefi Avcı ile alakalı olarak tanık sıfatıyla dinlendiğini söyledi. Sedat Peker'in, Aksiyon Dergisi'nde çıkan bir röportajında Avcı'nın itirafçıları kullandığı, İstanbul'a gönderdiği açıklamalarıyla ilgili tanık sıfatıyla ifadesinin alındığını belirten Tekayak, soruşturmanın Avcı'nın hangi dosyasıyla birleştirileceğini bilmediğini belirtti.
 
Peker'in daha önce savcılığa ve mahkemeye dilekçe gönderdiğini belirten Utku Tekayak, daha sonra şöyle konuştu; "Savcı Bey ifadeye çağırdı. Peker de savcılığa çağrıldığında bu konuyla ilgili daha detaylı ifade vereceğini söylemişti. O isimlerin haricinde isimler verdi mi bilmiyorum. Tanık olduğu için biz iştirak etmedik" dedi.
 
Avukat Tekayak, 'Peker, Avcı'nın itirafçıların işlediği suçları örttüğünü iddia ediyor, bu konudaki iddialarını tekrarladı mı" sorusuna, "Evet onları yine söyledi. Zaten konunun özü o. Hanefi Avcı'nın o itirafçıları buraya getirmesi, koruması, kendisiyle tanıştırması, 'yardımcı ol, onlara maddi manevi destek ver demesidir" diye konşutu.
 
Avukat Tekayak, ifadeler sırasında adı geçen ve geçtiğimiz ay şike soruşturması kapsamında tutuklanan Olgun Peker 'in ifadeye çağırılabileceğini de söyledi.