28 üyeden 16 üyenin katılımıyla gerçekleşen toplantının başında Aydın Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü O. Derya Tıkır hazırladığı sunumla Aydın İli Çevre Hizmetleri Birliği"nin amacı, görevleri ve tüzüğü hakkında birlik üyelerini bilgilendirdi.
Birliğin 19 Nisan 2006 tarihinde kurulduğunu söyleyen Temizlik İşleri Müdürü O.Derya Tıkır, “Birliğimiz Belediyemiz tarafından 2006 yılında yapılan Katı Atık Bertaraf Tesislerinin tamamlanmasından sonra Çevre ve Orman Bakanlığı"nın isteği üzerine kuruldu. İl Merkezine bağlı 40-50 km yarıçapta bulunan ilçe ve belde belediyeleri ile il özel idaresini de kapsayacak şekilde kurulan birlikte bu sürede aktif bir çalışma yapılamadı. Bu süreç içinde birliğin tüm işlemlerini Aydın Belediyesi personelleri olarak bizler yerine getirdik. Bugün burada mahalli idareler seçimleri nedeniyle mayıs ayında yapılamayan birlik organları seçimleri için toplandık. Birlik organlarının seçimi ile daha aktif çalışacağımıza inanıyorum” dedi.
Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu da, “Birliğimiz bugüne kadar aktif çalışamamış olmasına karşın bugün yapacağımız seçimlerden sonra üye belediyelerimizin de katkısıyla daha aktif ve çevreye duyarlı belediyeler olma yolunda çalışmalarına devam edecektir. Sosyal ve katılımcı Belediyecilik ilkemizle bugüne kadar devam ettirdiğimiz çalışmalarda emeği geçen personelime teşekkür ediyor, Aydın İli Çevre Hizmetleri Birliğine çalışmalarında başarılar diliyorum” diye konuştu.
Gizli oy yöntemiyle yapılan seçimlerde; birlik başkanlığına Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu seçilirken, 1.Başkan Vekilliği"ne Tuncay Olgun (asil), Hakkı Gümüş (yedek), 2.Başkan Vekilliğine Mehmet Güler (asil), Cavit Tığ (yedek) 16 oy alarak seçildiler. Birliğin Meclis Katip Üyeliği seçimlerinde Altan Güney(asil), İsmail Kaya (asil) seçilirken yedek üyeler Arif Targıtay ve Yılmaz Batmaz oldu.Encümen üyesi seçimlerinde ise asil üyeliğe, Turan Türkmen, Ahmet Yavaşoğlu, Fadime Orbay, Cengiz Şen seçilirken, Rıfat Kadri Kılınç, Kader Erişmiş, Kamil Bircan, Erol Tunçbilek yedek üye seçildiler.