Edinilen bilgiye göre, Kuşadası Şoförler ve Otomobilciler Odası"nın 21 Mart 2010 tarihinde Kuşadası Ticaret Odası Salonu"nda gerçekleşen seçimli genel kurulunda çoğunluk sağlanmadığı halde toplantıya gelmeyen 118 kişinin sahte imza ile gelmiş gibi gösterildiğini iddiaları üzerine yapılan soruşturma tamamlandı. İddialar üzerine Sanayi ve Ticaret Bakanlığı tarafından görevlendirilen başkontrolör Sezai Safalı ve kontrolör Talha Aşık"ı görevlendirdi.
Safalı ve Aşık"ın yaptığı incelemenin ardından 46 üyenin hazirun cetveline imza atmadığı belirlendi. Raporu inceleyen raporu inceleyen Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Esnaf ve Sanatkarlar Genel Müdürlüğü de genel kurulu iptal ederek, yeni genel kurulun 28 Haziran"da toplanmasına karar verdi.
Bilindiği gibi, 21 Mart tarihinde gerçekleşen Kuşadası Şoförler Odası genel kurulunda o tarihteki başkan Erol Soysal, Hüsnü Öten ve Nuri Cihan Şentürk başkanlığa aday olmuştu. Yapılan seçimde Hüsnü Öten başkanlığa seçilmiş ve mazbatasını teslim almıştı. 2,5 aylık başkanlığın ardından seçimlerin iptal edilmesini değerlendiren Hüsnü Öten, genel kurulun bir önceki başkan Erol Soysal tarafından gerçekleştirildiği ve tüm hazırlıkları onun yaptığını belirterek, “ Burada yaşananların benimle ve ekibimle bir ilgisi yok. Ancak, yeni yapılacak seçimde de yine iddialıyız ve seçimi kesinlikle biz kazanacağız” dedi. iha