Milletvekili aday adayları sosyal paylaşım sitesi Facebook'u seçim sürecinde en etkili reklam araçlarından biri olarak gördüklerini bildirildi. Eskişehir'de AK Parti milletvekili aday adayı olan Salih Koca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Facebook'u seçim sürecinde güncel olarak kullanığını belirterek, kendine ait internet sitesinde aracılığıyla da link vererek kullanıcıları Facebook sayfasına yönlendirdiğini söyledi. Facebook'u etkili bir propaganda aracı olarak gördüğünü ifade eden Koca, sosyal medyayı kullanan kişi sayısının her geçen gün arttığana işaret ederek, şöyle devam etti:

"Facebook sayfamda vatandaşlar talep ve beklentilerini bizimle paylaşıyor. Bu zaman açısından da bize kolaylıklar sağlıyor. Gece, gündüz istediğimiz zamanda istediğimiz yerde sosyal paylaşım sayfamıza girip mesajlarımızı iletebiliyoruz." AK Parti Eskişehir milletvekili aday adayı Ahmet Sivri de aday adaylığı sürecinde basında yer alan haberleri ve düşüncelerini Facebook sayfasında paylaştığını belirterek, şunları bildirdi: "Facebook, günümüzün en etkili iletişim aracı. Aday adayı olduktan sonra işin samimiyeti açısından başka bir sayfa açmadım. Seçim çalışmalarında insanlara ulaşmanın ve tanıtım yapmanın en kolay ve en yakın yolu Facebook diye düşünüyorum. Ülkem adına yapacaklarımı ve partimin görüşlerini profilimde paylaşıyorum."

AK Parti Eskişehir milletvekili aday adayı Gülay Güneş de Facebook'ta her kesimden insanlarla görüştüğünü ve bilgi alışverişinde bulunduğunu bildirdi. Güneş, aday adaylığından önce de Facebook'u etkin şekilde kullandığını belirterek "Günün büyük bölümünü Facebook'ta geçiren biriyim. Artık kahvehane köşelerinde sigara paketlerine yazılan yazılarla siyaset yapılmıyor. Artık siyaset bu boyutlarda ilerlemeye başladı" dedi.

"FACEBOOK KULLANMAYAN ÇAĞIN GERİSİNDE KALMIŞTIR"

CHP Eskişehir milletvekili aday adayı Ayhan Türkseven, Facebook'un çağdaş iletişim aracı olduğunu belirterek, aday adayı olduktan sonra bu sosyal paylaşım sitesi sayesinde kendini tanıtma fırsatı yakaladığını kaydetti. Facebook'un yanı sıra internet sitesi kurma çalışmalarının da olduğunu ifade eden Türkseven, şöyle konuştu: "Artık bu çağda Facebook kullanmayanları çağın gerisinde kalmış olarak görüyorum. Facebook günümüzün en etkili iletişim aracıdır. Artık posta ya da faks kullanmıyorum. İletmek istediğim mesajları elektronik posta ve Facebook sayesinde hallediyorum. Her kesimden insanlarla görüşüyorum. Bana yazılan olumlu ve olumsuz tüm yazılara elimden geldiği kadar cevap vermeye çalışıyorum."

CHP Eskişehir milletvekili aday adayı Prof. Dr. Gaye Usluer de daha önceleri Facebook'ta kişisel iletiler paylaştığını, aday adayı olduktan sonra sayfasında reklam ve propaganda ögelerine ağırlık verdiğini bildirdi.

"BİLGİ VE DENEYİMLERİMİ PAYLAŞIYORUM"

MHP Eskişehir milletvekili aday adayı Ahmet Hızlan da Facebook aracılığıyla 5 bin kişiye ulaştığını anlatarak, "Farklı siyasi kesimlerdeki insanlarla bir araya gelip bilgi ve deneyimlerimi paylaşıyorum. Kendimi ve partimin düşüncelerini tanıtıyorum" diye konuştu. MHP Eskişehir milletvekili aday adayı Abdürrezzak Aktaş da Facebook sayesinde binlerce kişiye ulaştığını, aynı anda fikirlerini aktarabilme imkanı bulduğunu kaydetti.