Kamuoyu araştırma şirketi yöneticileri ve siyasi gözlemciler, Peygamber Efendimiz için sarf ettiği saygısız sözleri sonrası Önder Sav'ın Türk halkından özür dilemeye bile gerek duymadığına dikkat çekerek,” Batı'da Peygamberimize hakaret içeren karikatürlerden dolayı rahatsız olup meydanlara dökülen Müslüman Türk halkı, CHP'nin davranışını hazmedemedi. Sav başta olmak üzere CHP yöneticilerinin şimdiye kadar özür dileme gereği bile duymamalarını Türk seçmeni unutmuş değil. Bunun hesabını yapılacak olan ilk erken seçimde CHP'den soracak ve bu partiyi sandığa gömecek”dediler. 1995 seçimleri öncesinde MHP adayı Nusret Demiral'ın Türkçe ezan istemesini hatırlatan siyasi gözlemciler, ”Ezan MHP'nin barajı aşmasını engelledi. Bu olay da CHP'nin hezimetine neden olacak. Çünkü halk özür dilemeye yanaşmayan CHP'yi cezalandırmak için fırsat bekliyor” dediler. Bazı yorumlar şöyle:

Prof. Dr. Özer Sencer (Metropoll): “Bu olayın CHP'nin genel durumunu etkileyeceğini biliyorum. Bunun fazla gündemde tutulmaması lazım. AK Parti, MHP ve diğer parti liderleri bu konuyu fazla konuşacaklarını sanmıyorum. Bu olay halkın arasında konuşulur. CHP iktidar olmamak için çalışıyor. Halkın yüzde 69'u Deniz Baykal'a olumlu bakmıyor.”

İbrahim Uslu (ANAR): “Bu olay CHP'yi etkilemez demek çok iddialı olur. Eğer seçimler erken olsaydı CHP'yi barajın altında bırakırdı. Nasıl MHP ezanlar Türkçe okunmalı dediği zaman barajı geçemediyse, seçimler erken olsa CHP'de barajı aşamaz.”

H. Celal Güzel (Eski Bakan-Yazar): “Sadece bu değil. CHP artık ortada gezmesin. Önder Sav'ın hacca ve peygamberimize hakareti gibi bir çok saygısızlığı var. Sadece bu değil bir de CHP'nin Kanaltürk rezaleti var. Artık bizim milletimiz CHP'ye oy vermez.”

Yenişafak