SP Genel İdare Kurulu üyesi Fatih Erbakan, 'Mücahit Erbakan' sloganlarıyla karşılandığı Manisa'da Ak Parti'ye yüklendi. İktidarın seçimin yaklaşmasıyla birlikte oy telaşına düştüğünü savunan Erbakan, "Şimdi korku içerisine girdiler. Koalisyonlar istikrarsızlık getirir demeye başladılar. Milli Görüş'ün bir yıllık koalisyonu, sizin 10 yıllık iktidarınızdan daha hayırlıdır" dedi.

Merhum Necmettin Erbakan'ın oğlu ve SP Genel İdare Kurulu Üyesi Fatih Erbakan, partisinin Manisa'daki milletvekili aday adaylarını tanıtım törenine katıldı. Manisa Öğretmenevi'nde gerçekleştirilen törende 'Mücahit Erbakan' sloganlarıyla karşılanan Fatih Erbakan, konuşmasına babası Necmettin Erbakan'dan söz ederek başladı. Erbakan, "Allah makamını cennet etsin. Onun hayatını bir cümle ile özetlemek gerekirse, onun hayatı malıyla, canıyla tüm her şeyi ile son nefesine kadar cihat etmektir. Bugün dünyanın her tarafında insanlara İslamiyeti anlatırken, İslamın özünün cihat etmek olduğunu vurguladı. Yaşamı boyunca İslamın asıl gayesinin dünyanın zulüm ve sömürülerin ortadan kaldırılması, tüm insanlığın dünya ve ahiret saadetini sağlamak olduğunu vurguladı" dedi.

SUDANLI İŞÇİ, MİLLİ GÖRÜŞÇÜ YAPMIŞ

8 yıl önce koyu bir solcu olduğunu anlatan Fatih Erbakan, "Sudanlı bir işçiyle sohbet ederken Türk müslüman olarak 'Erbakanı tanıyor musun' dedi. Fakat onun bu sorusuyla başlayan sohbetimiz devam etti. Sonra Sudanlı işçi beni Milli Görüşçü yaptı. İşte Sudanlı bir işçi bile bizim davamızı anlatıyor, biliyor, savunuyor. İşte Milli Görüş budur" diye konuştu.

AK PARTİ'YE YÜKLENDİ

Erbakan, AK Parti iktidarının 9 yıllık iktidarı döneminde millete verdiği sözleri tutmadığını belirterek, "İktidara geldiklerinde sözlerinin hiçbirini tutmamışlardır. Yoksulluğu ortadan kaldıracağız, kimsesizlerin kimi olacağız dediler. Ama iktidara geldiklerinde fakiri fakir, zengini zengin yaptılar. IMF istekleriyle Türkiye'yi yönettiler" dedi.

Milli gelirin kişi başına 10 bin doların üzerine çıktığını açıklayan AK Parti iktidarına yönelik eleştirilerine devam eden Erbakan, "Hani nerde o günler kardeşlerim. Gerçekten öyle olsa bizler de memnun oluruz. Ha doğru söylüyorlar, kendi yandaşlarının yılda 100 bin dolara, 300 bin dolara çıktı. Bu doğru. Ama milyonlarca halk kitlesi günde 8- 10 TL ile yaşam mücadelesi vermektedir. Eğer bir ülkede kişi başına düşen milli gelir 10 bin doların üzerinde olsa o ülkede kredi kartı borcu 8 senede 50 katına çıkar mı? O ülkede devlet 2 milyon ton kömür dağıtır mı? Böylece kendi yaptıkları icraatlar kendi oyunlarını ve foyalarını ortaya çıkarmaktadır" dedi.

"OYLAR SAADET PARTİSİNE KAYAN DİYE KORKUYORLAR"

AK Parti iktidarının yaklaşan 12 Haziran seçimleri öncesi büyük bir korku ve tedirginlik yaşadığını savunan Fatih Erbakan şunları söyledi:

"Oylar diğer partilire özellikle Saadet Partisi'ne kaymasın diye 'aman sakın ha oylarınızı bölmeyin. Koalisyonlar istikrarsızlık, kötü günler getirir. Tek başına iktidarlar ise istikrar getirir' diyorlar. Buradan hep beraber kendilerine sesleniyorum. Milli Görüş'ün bir senelik koalisyonu sizin 10 senelik tek başına iktidarınızdan daha hayırlıdır. Dış güçlerin kendilerine ödeteceği bedelden korkarak, bu millette hizmetten kaçınanlara en büyük bedeli sandıkta bu millet ödetir."

Erbakan, 12 Haziran'da halkın AK Parti iktidarından kurtulacağını ve Milli Görüş'ü tercih edeceğini savunarak, tek başlarına iktidara geldiklerinde neler yapacaklarını anlattı.

Konuşmasının ardından Manisa'daki milletvekili aday adaylarını tanıtan Fatih Erbakan, birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.