YANGINA KÖRÜK TUTUYORLAR: 13 Ekim"de Dış Ticaret Haftası açılış törenindeki konuşmasında TÜSİAD Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ"ın “Kriz Türkiye"yi etkileyecek. Krizden endişeliyiz” sözlerine tepki gösterdi. Erdoğan, “Bir yangın var, bizi işte şöyle tesiri altına alabilir diyenler, bunu sorumluluk mevkinde olanların söylemesinden daha büyük bir tehlike olamaz. Bu dünyadaki yangına ülkemden körük tutanlar var. Ateşe körükle gidilmez” demişti.

FIRSATA DÖNÜŞTÜRÜYORLAR: 24 Ekim"de Ankara"da Girişimci Bilgi Sistemi"nin sunumunda soruları yanıtlayan Erdoğan, bankacılara “Sen o reel sektör sayesinde ayakta duruyorsun” diye çıkıştı: “Reel sektöre karşı yaklaşımlarını hoş bulmuyorum. Bakıyorsunuz çağırıyor, davet ediyor ve yüksek faizlerle masaya oturtuyor reel sektörün temsilcilerini. Bu yanlış bir şey veya "hemen öde" diyor, bu da yanlış bir şey. Böyle bir tehditle gitmek iş ahlakı açısında da doğru değil. Bu ülkede özellikle bu krizi kendisi için fırsata dönüştürme anlayışı doğru değil.”

ÜMÜĞÜMÜZÜ SIKTIRMAYIZ: 26 Ekim"de Erdoğan, “Böyle bir kriz ortamında IMF"nin isteklerine boyun eğerek yarınımızı karanlığa sokamayız. IMF böyle bir fırsatı bulduk, hemen ne yapalım, ümüğünü sıkalım. Kimseye de ümüğümüzü sıktırmayız” diye konuştu

2 YILLIK ZULALARI VAR: Başbakan, 3 Kasım"da da işadamlarının krizden etkilenmeyecek birikimleri bulunduğunu söyledi: “Bu çevrelerde yakın dostlarımız var ve söz konusu kişilerin en az 2 yıl yetecek zulaları olduğunu söylüyorlar.”

YE SEV YA TERK ET: Erdoğan, geçen Pazar Hakkari"deki “Tek millet dedik, tek bayrak dedik, tek vatan dedik, tek devlet dedik. Karşı çıktılar. Buna karşı çıkanın Türkiye"de yeri yok. Buyursun istediği yere gitsin” açıklaması, çok tartışıldı.

VATANDAŞ SAVUNACAK TABİİ: Göstericilere vatandaşlar tarafından pompalı tüfekle ateş açılması konusunda Erdoğan, “Eğer siz vatandaşın hayatına kastederseniz, vatandaş kalkıp da eğer elinde böyle bir tedbiri, böyle bir imkanı varsa o da kendisini savunma yoluna gidecektir” demişti.

ENTELEKTÜEL PARA BABALARI:

6 Kasım"daki Aile Şurası"nda da Erdoğan bu kez entelektüellere çıkıştı: “Entelektüel diye gördüğümüz ya da para sahibi diye gördüğümüz insanların anne babalarını tek başına yaşama terk ettiğini görüyoruz.”

EN AZ 3 ÇOCUK LAZIM

Aile Şurası"nda Erdoğan şöyle konuştu: “Ülkemizde ne yazık ki nüfus kontrolü, nüfus planlaması, aile planlaması adı altında, "aman doğum yapmayın" gibi bir anlayış tavsiye ediliyor. 2038 yılı itibariyle "Yandım Allah"demeye başlayacağız. Ama iş işten geçmiş olacak. Şu andaki mevcut durumumuzu korumak için bizim her ailede en azından üç çocuk olması lazım.”

VATAN