İnanılması güç bir rastlantı mı bilinmez... Ancak 24. dönem milletvekilliği seçimi için belirlenen 12 Haziran tarihi, akıllara dört yıl önce Ümraniye'de bir gecekonduya düzenlenen baskını getirdi.

Ergenekon soruşturmasını başlatan operasyonda 27 adet el bombası ele geçirilmişti.

Türkiye, anayasa değişikliği için sandık başına gittiğinde tarih 2010'un 12 Eylül'üydü. Yani 1980 askeri darbesinin yıldönümü. Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) belirlediği referandum tarihi 'şaşırtan tesadüf' şeklinde yorumlanırken benzer bir rastlantı 24. dönem milletvekilliği seçimlerinde yaşandı. AK Partili vekiller, TBMM Başkanlığı'na sundukları teklifte, iklim koşulları ve sınav takvimini dikkate alarak genel seçimlerin 12 Haziran'da yapılmasını önerdi. Katılımın yüksek olması için öngörülen tarih, bundan dört yıl önce düzenlenen Ümraniye baskınını hatırlattı. Bir ihbarı değerlendiren polis, 12 Haziran 2007'de Ümraniye'de bir gecekonduya operasyon düzenlemişti. 27 adet el bombası, TNT kalıpları ve fünyelerin ele geçirildiği baskın, Ergenekon soruşturmasının da başlangıcı olmuştu. Üst üste düzenlenen operasyonlarda, aralarında Jandarma eski Genel Komutanı Orgeneral Şener Eruygur, Birinci Ordu eski Komutanı Emekli Orgeneral Hurşit Tolon, muvazzaf subaylar, gazeteciler Tuncay Özkan ve Mustafa Balbay'ın da bulunduğu yüzlerce kişi tutuklanmıştı.

Olaylar farklı tarihler aynı...
Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya'nın AK Parti aleyhine açtığı kapatma davasının zamanlaması da yine tartışma konusu olmuştu. Zira Recep Tayyip Erdoğan'ın cezaevinden çıkıp Başbakan olarak 59'uncu hükümeti kurduğunda tarih 14 Mart 2003'tü. Başsavcının AK Parti için kapatma davası açtığında da takvimler 14 Mart'ı gösteriyordu. Üstelik 5 yıl arayla iki tarihin günü de aynıydı, cuma...

akşam