DSP Aydın Belediye Başkan Adayı Dr. Zeynel Abidin Özmen, DSP olarak hiçbir konuda halkı yanıltmayacaklarını söyledi. Bazı adayların kendi fikri olmayan projeleri bile kendi ürünüymüş gibi sunduğunu ifade eden Özmen AK Parti Belediye Başkan Adayı Mustafa Ancın"ı başkalarının projelerini alıp kendi projesiymiş gibi sunmakla suçladı. Özmen"in bu iddialarının doğru olmadığını belirten AK Parti Aydın Belediye Başkan Adayı Mustafa Ancın, profesörlerle birlikte çalıştığını ve Aydın için faydalı olabilecek her türlü projeyi de uygulamaya hazır olduğunu ifade etti.
Basın açıklamasına 29 Mart"ta yapılacak seçimlerin tüm adaylar için iyi bir yarış olmasını dileyerek başlayan DSP Aydın Belediye Başkan Adayı Dr. Zeynel Abidin Özmen “Biz Demokratik Sol Parti olarak; 29 Mart seçimlerine dair, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da hiçbir konuda, halkımızı yanıltmayacağız. Kendimizin inanmadığı hiçbir şeyi halka söylemeyeceğiz. Kampanyamızda harcadığımız her türlü harcamayı “tüyü bitmemiş yetimin hakkıdır” felsefesiyle çarçur etmeden, birilerine ve bir yerlere peşkeş çekmeden kullanacağız. Tüm şeffaflığıyla da yaptıklarımızı halkımızla paylaşacağız. Ve diğer belediye başkan adaylarının da seçim bütçelerini halkla paylaşmasını takip edeceğiz. Tabii paylaşabilirlerse. Ben halkın içinden çıkmış DSP"li Belediye Başkanı olarak çalmayacağım, çaldırmayacağım, halkın kaynaklarını abuk-sabuk uygulamalarla çarçur ettirmeyeceğim” ifadelerine yer verdi.
Seçim öncesi herkesin adaylar hakkında bildikleri şaibe varsa açıklamasını isteyen DSP Aydın Belediye Başkan Adayı Özmen isim vermeden Özlem Çerçioğlu"nu da eleştirdi. Özmen AK Parti Aydın Belediye başkan Adayı Ancın için, “Bugün AK Parti Belediye Başkan adayı Sayın Mustafa Ancın"ın "Ak yüzlü" sıfatının ne kadar gerçekçi olduğunu sizler aracılığıyla halkımızla paylaşmak istiyorum ve halkımızın takdirlerine sunuyorum. Bildiğiniz gibi adayların internette birer siteleri var. Burada kişisel özelliklerini, özgeçmişlerini ve projelerini anlatıyorlar. Sayın Ancın"ın sitesine baktığınızda burada anlattığı projelerinin başka bir adayın projelerinden "aşırma" olduğunu kendi projeleri için bile emek sarf etmediğini göreceksiniz. Bunu sitelerin kurulma tarihlerini kıyaslayarak daha iyi anlarsınız. "aşırma" eylemiyle "yüzü ak olma" durumunun ne kadar yan yana olabileceğini de takdirlerinize bırakıyorum. Halkımızı dün aldattılar, bugün aldatıyorlar, yarın da aldatacaklar” sözlerine yer verdi.
Özmen"in bu açıklamalarını "Çamur Politikası" olarak değerlendiren AK Parti Aydın Belediye Başkan Adayı Mustafa Ancın, “Aydın"a yapılacak bir projenin bir başka yerden aşırılması mümkün mü. Biz uzun zamandır bir çok profesör düzeyindeki akademisyenlerle birlikte çalışıyoruz. Bu açıklama bence akademisyenlere hakaret olur. Biz Ak Partili belediyeler ve belediye başkan adayları ile ortak çalışma içerisindeyiz. Bu da Aydın"ın bir kazancıdır. Doğru olan uygulamaları Aydın"a getireceğiz. Şu anda da Ankara Büyükşehir Belediyesi"nden gelen trafik ve ulaştırma uzmanlarından birfing alıyorum. Sayın Özmen, beğenmediği bir husus varsa açıklasın” dedi.