Beldede belediye başkanlığının bir kez el değiştirmesinin ardından şimdide kayınpeder ile damadı arasında yaşanan seçim savaşı yargıya taşındı.
Bilindiği gibi belde 22 gün başkanlık görevini yürüten MHP Akbük Belde Belediye Başkan adayı Halil Başaran, CHP"nin sonuçlara itiraz etmesi ve oyların yeniden sayılmasının ardından YSK"nın kararı sonucunda koltuğunu aynı zamanda damadı olan CHP adayı M. Erçin Sandalcı"ya bırakmıştı. Bu durumun ardından mücadelesini sürdüren Başaran, oy sayımında sahtecilik ve torbalarda oylarda eksiklik olduğunu iddia ederek konuyu yargıya taşıdı.
29 Mart seçimlerinin Akbük"te demokratik biçimde gerçekleşip sonuçlandığını savunan Halil Başaran, “Sonuçta ben kesinlikle Akbük halkının önünde seçimi kazandım. Ancak konu Akbük halkının dışına taşındıktan sonra benden daha az oy alan CHP Adayı seçimi kazanmış duruma geldi. Tabii bu olay sanırım hiçbir kimsenin içine sinmemiştir. Halkın önüne kaybedip, sonra nasıl olduğu belli olmayan bir şekilde kazanmak, kazanmış durumda olanın içine sinmemesi gerekir. Ben hukuk kuralları çerçevesinde bu konudaki mücadelemi sonuna kadar sürdüreceğimi daha önce de söylemiştim. Konu birilerinin basın aracılığıyla söylediği gibi "2 bin 500 oyun sayımı esnasında 1i MHP"ye 5"i CHP"ye olmak üzere oyların eksik sayıldığı" şeklinde değildir. Gerçek olan Akbük"te tüm halkın önünde yapılan sayımda bazı net geçersiz olan oyların CHP adına nasıl net geçerli oy haline geldiğidir. Yani oyun geçersiz oylar üzerinden oynanmıştır. Ben aldığım bilgileri, delilleri Didim Cumhuriyet Başsavcılığına ileterek suç duyurusunda bulunuyorum” dedi.
Dilekçede yer alan iddialar hakkında da açıklamalarda bulunan Başaran, “Didim Cumhuriyet Başsavcılığından talebimiz kısaca bazı sandıklardaki oylar üzerinde gerek oy pusulası gerekse mühür farklılıkları yönünden kriminal inceleme yapılması ve torbalardaki oy pusulalarının toplamında bir eksiklik olup olmadığını tespiti yönündedir. Akbük"te yapılan ve içine şaibe karıştırıldığını istihbar ettiğim bu seçim sonuçlarının düzeltecek hukuki kurumların varlığına inanıyorum. Tüm kamuoyu bu konunun sonucu ile yakından ilgilenecek, adaletin erken tecelli etmesi Akbük Belediyesinin haksız olarak işgaline bir an önce son verecektir. Didim Cumhuriyet Başsavcılığının olayı ele alması ile konunun aydınlatılacağı ve faillerinin bulunup cezalandırılacağına inanıyorum” diye konuştu.