3 büyük kente seçim öncesi teftiş yok
Yaklaşan genel seçimler öncesinde hükümet ile muhalefet arasında yerel yönetimler üzerinden polemikler ve tartışmalar tüm hızıyla devam ederken, İçişleri Bakanlığı"nın da ilginç bir uygulama gerçekleştirdiği ortaya çıktı.

Bakanlığın her yıl kış döneminde rutin olarak Ankara, İstanbul ve İzmir"de yaptırdığı mülkiye teftişlerinde, bu yıl alt kademe belediyeleri ile büyükşehir belediyelerinin ilgili birimlerinin kapsam dışında bırakıldığı öğrenildi. Bu uygulamaya gerekçe olarak haziranda yapılması öngörülen genel seçimler gösterildi.

Bu yıl farklılık yaşanıyor
Milliyet"in aldığı bilgiye göre, İçişleri Bakanlığı"nın her yıl kış aylarında yaptırdığı mülkiye teftişinde bu yıl yeni düzenleme yapıldı. Daha önceki yıllarda İçişleri Bakanı Beşir Atalay"ın onayı ile kış döneminde Ankara, İstanbul ve İzmir"de bakanlığa bağlı mülki idare ve diğer birimlerde en az 6 hafta boyunca yapılan teftişlerin kapsamında bu yıl farklılık yaşandı.

Alt birimler teftiş ediliyordu
Geçen ekim ve kasımda gerçekleştirilen teftişler öncesinde Mülkiye Teftiş Kurulu Başkanlığı, her yıl yapılan uygulamada değişikliğe gitti. Ekipler halinde görevlendirilen müfettişler, geçmiş yıllarda üç büyük kentin merkez ve ilçelerindeki birimlerde yaptıkları denetimlerde, nüfus işleri, il özel idareleri, jandarma, emniyet, sahil güvenlik gibi İçişleri Bakanlığı"na bağlı birimlerin yanı sıra ilçelerde faaliyet yürüten yerel yönetimler olan alt kademe belediyelerinde de denetim yapıyordu.

milliyet