Rize Bağımsız Milletvekili Mesut Yılmaz, AKP'ye karşı mücadele edebilecek, iktidara alternatif olabilecek güçlü bir siyasi partiyi oluşturmaya çalıştığını ve tüm hazırlıklarını tamamladığını belirterek, "Sadece bu seçimde milletin buna bir işaretle destek olması lazım. Ben hazırlıklarımı yaptım. Bu seçimden sonra yola çıkacağım" dedi.


Rize Bağımsız Milletvekili Mesut Yılmaz, Rize'nin Madenli Beldesi'nde Belediye Başkanı Ahmet Yazıcı'yı ziyaret etti. Yılmaz, ziyaretin ardından belediye binası önünde toplanan vatandaşlara hitap etti. Sandalye üzerine çıkarak konuşma yapan Yılmaz, genel seçimler öncesi verdiği sözü hatırlatarak, sadece bağımsız milletvekili olmak için seçime girmediğini, yeni dönemde iktidara alternatif olabilecek bir siyasi parti kurmak için çalışma yaptığını söyledi. Yılmaz, "Bu sözümü unutmadım. Aradan geçen 1.5 yılda ben bu iş için yoğun çalışıyorum. Önemli bir mesafe aldım. Eğer AKP iktidarı eski Anavatan iktidarı gibi, vatandaşlar arasında ayrım yapmayan bir iktidar olsaydı; 'benden olanlara her şey serbest, bana karşı olanlara her şey yasak' anlayışında olmasaydı, herkesi aynı şekilde kucaklayabilseydi, vatandaşın çoğunluğu da AKP'den memnun olsaydı, zaten bana yapacak bir şey düşmezdi. Ama AKP bu şansını kaybetti. Vatandaşın ihtiyaçlarına cevap vermek yerime vatandaşa sırtını döndü. Kendi ekiplerinin menfaatlerini gütmeye başladı. Sizi unuttular" dedi. Mesut Yılmaz, siyasette halktan başka düşündüğü bir şey olmadığını da ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü:



DEMOKRASİ ALTERNATİF DEMEKTİR


"Benim siyasette sizden başka düşündüğüm bir ikbal artık yoktur. Kendim için hedeflediğim hiçbir şey yoktur. Siyaset, demokrasi ve alternatif demektir. Bir partinin iktidar olduğu, diğer hiçbir partinin iktidar şansı olmadığı bir yerde, hem iktidar olan parti, hem de millet için bu durum kötüdür. İktidarı şımartır, yanlış yaptırır, vatandaşa alternatif bırakmaz. Oysa demokrasi alternatif demektir. Birinden memnun olmazsanız öbürünü seçersiniz. Bu imkan şu anda Türkiye'de yoktur. İnşallah bu seçimlerden sonra bu imkan doğacaktır. Vatandaşın evvela AKP'nin yanlış yaptığını, kendisini unutmaya başladığını oyuyla göstermesi lazımdır. Bu seçimde bunun işaretinin ortaya çıkması lazım. Anavatan Partisi ben bıraktıktan sonra bir takım yanlış yollardan geçti. Rengini ve amblemini değiştirdi. Meclise girdikten sonra müdahale ettim. Şimdi Anavatan Partisi yeniden doğru raya girmiştir. Eski amblemine ve rengine kavuşmuştur. Ama benim size seçimlerden sonra getirmeyi düşündüğüm alternatif sadece Anavatan'dan ibaret değildir. Anavatan'ın da içinde olduğu daha büyük bir birlikteliktir. AKP'ye karşı mücadele edebilecek, iktidara alternatif olabilecek güçlü bir siyasi partiyi oluşturmaya çalışıyorum. Bunun için her şeyim hazırdır. Sadece bu seçimde milletin buna bir işaretle destek olması lazım. Bu işareti de seçimlerde vermenizi istiyorum."



SEÇİMLERDEN SONRA YOLA ÇIKIYORUM



Rize Bağımsız Milletvekili Yılmaz, şu andaki hükümetten memnun olmadığını dile getirerek, "Türkiye'nin sorunlarının giderek ağırlaştığını görüyorum. Ekonomi giderek kötüleşiyor. İşsizlik artıyor. Bugünkü iktidarın kadrolarının bununla başa çıkamayacağını görüyorum. Vatandaş arasında ayrım yaptıklarını görüyorum. Ben 25 yıllık siyasi hayatımda hiç kimseye, 'bize oy verdi, vermedi' diye bir ayrım yapmadım. Bütün hemşerilerimi kucaklamaya çalıştım. Ben insanların zaman içerisinde doğruyu görerek değişeceklerine inanıyorum. Sizlere bugüne kadar hiç yanlış yapmadım. Çok haksızlığa, iftiraya ve ihanete uğradım. Ama bir şeyden vazgeçmedim. Siyaseti kendim için değil, sizin için yapmaya çalıştım. Ne kadar haksızlık yapılsa da hep doğruların kazanacağına inandım. Beş yıldır Türkiye çok zor bir dönemden geçti. Ama görüyorum ki karanlığın sonu yaklaşıyor. Bu seçimlerde aydınlığa giden yolda sizden bir işaret ve destek istiyorum. Ben görevimi yaptım, hazırlıklarımı yaptım. Bu seçimden sonra yola çıkacağım. Son bir defa sizden destek istiyorum. Ondan sonra zaten ben sizin önünüze gönül rahatlığı ile destek olacağınız bir alternatifi getirmiş olacağım. Onun için kişisel bütün hesapları bir tarafta bırakıp bu seçimde Anavatan Partisi'nden huzurunuza getireceğimiz adaylara destek olmanızı istiyorum" diye konuştu.


DHA