İnternete düşen bir ses kaydında Garnizon Komutanı, fotoğraflar eşliğinde subay eşlerine sunum yapıyor, AKP'yi eleştiriyor.
 
Video paylaşım sitesi dailymotion.com’a dün düşen bir ses kaydı, yaklaşan seçimler öncesi asker eşlerine kurum işi eğitim seminerleri verildiğini ortaya koyuyor.
 
Kırıkkale Garnizon Komutanı Vekili Kurmay Albay Engin Kabataş’a ait olduğu iddia edilen ses kaydında, Kabataş, eğitimleri aldıkları emirler doğrultusunda yaptıklarını belirtiyor. Orijinal fotoğraflar eşliğinde sunumunu yapan Kabataş, AKP’nin icraatlarını, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü ve Başbakan yardımcısı Bülent Arınç’ı eleştiriyor.
Seminerin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı sonrası olduğu anlaşılıyor. Sunumda gösterilen fotoğraflar arasında 29 Ekim törenlerine kimi yerlerde türbanlı katılım konusu eleştiriliyor.
 
Ses kaydında söz konusu seminerlerini sadece asker ailelerine değil, subay, astbusay, uzman erbaş ve yedek subaylara da verildiği belirtiliyor.
 
“Bu tür konferansları aldığımız emirler gereği uygulamak zorundayız” denilen sunumda yer alan konuşmalar özetle şöyle:
 
“Ülke gündeminde neler olduğunu bilip uyanık olmalıyız, yoksa ülke elden gider. Biz T.C’nin en değerli kurumu olan silahlı kuvvetler olarak ve aileler olarak her zaman uyanık, dimdik ayakta olmak zorundayız. Eğer, biz de yıpranırsak ki yıpratmaya çalışıyorlar ülke elden gider.
 
MALUM PARTİ YÜZDE 67 İLE GELİR:
 
 Eğer malum parti imar yasasını çıkarırsa yüzde 67 ile seçimi kazanır. Neden derseniz hükümet bunu babasının hayrına çıkarmıyor. Bunların çoğu varoşlardadır. Malum partinin 23 temmuz seçimlerinde almış olduğu oy oranı belli. Yüzde 47. Ama buradaki amaç farklı. Bakın 10 milyon bina. Her binada aile başına düşünürsek 3 kişi olsa normal şartlarda kaç kişi yapar? Otuz milyon. Bunlardan on milyon kişi oy kullanacak. Yüzde 47 ile değilde, yüzde 67 ile seçimi kazanır.
 
Size masumane bir hususu söylüyorum. Tiyatro sanatçısı Nejat Uygur fenalaştı Başkent Üniversitesine kaldırıldı. Başbakanımız kendisi eşsiz olarak üniversiteye gitti. Ama bakın GATA’da askeri mekan çok masumane bir ziyaret ama basına yansıyışı nasıl. Dolayısıyla türban meselesini işte biz hastayı ziyaret etmek istiyoruz ama bakın işte engel çıkarıyorlar gibi lanse ediyorlar.
 
ARINÇ’IN İŞİ ÜLKEYİ KARIŞTIRMAK:
 
Yine meşhur, geçtiğimiz dönem meclis başkanlığı yapan kişi. Ki, en önemli görevi ülkeyi karıştırmak olduğu için bu şahsın meşhur ifadeleri var biliyorsunuz cuma günleri tatil olsun demiş. Cuma günlerinin tatil olmasının sebebini heralde takdir ediyorsunuz.
 
OĞULLARI MİLYON DOLARLARLA OYNUYOR:
 
 
 Meşhur çocuklar var. Bakın bu Maliye Bakanımız (Kemal Unakıtan) meşhur, onun oğlu, başbakanımızın oğlu, cumhurbaşkanımızın oğlu. Bu da başbakanın oğlu. Bu biliyorsunuz gemici kaldı. Bunun mısır yumurta filan öyle fabrikaları var. Tayyip Erdoğan bize ‘askerlik yatma yeri değil’ diyor kendi oğluna çürük raporu alıyor.
 
ZİRVEDE EŞLER TÜRBANLI:
 
Ülkedeki ilk beş altı kişinin eşinin Genkur başkanımız hariç nasıl türbanlı olduğunu göstermiştim. İşte bakın Türkiye’deki devletin tepelerine atananlar aranan hususlar. hanımı türbanlı olacak, ihl mezunu olacak. (Radikal)