Ahmedinacad ailesi birbirine girdi

Ahmedinecad'ın 2005'teki beklenmedik seçim zaferinin anahtar isimlerinden biri saydığı dünürü reformist bir gazeteye röportaj vererek İran lidenini topa tuttu.

Etemad-e Melli'ye konuşan Ahmed Korşidi, "Ahmedinecad üçüncü sınıf. Önceki seçimlerde ona destek verdiği için pişmanım" dedi.

Ahmedinecad'in tek kızı ile evle olan Kordişi'nin oğlu Mehdi ise, röportajın ardından kayın pederine destek verdiğini açıkladı.

Ahmedinecad'ın kabinesini de eleştiren Korşidi, "Sadece iki bakanın üniversite diploması var. Geri kalanlarınki sahte" dedi.

Ancak en kişisel eleştirinin hedefi Ahmedinecad'ın kardeşi Davud Ahmedinecad'a geldi. Korşide'ye göre kendisini kardeşi Ahmedinecad'ın başarısında en önemli figürlerden biri olarak göran Davud aslında bir insana ve bir Müslüman'a yakışmayacak davranışlara sahip ve diğer insanlara birçok kez iftira atmışlığı var.

Guardian gazetesinin haberine göre İran lideri, devlette önemli görevlere akrabalarını getirme alışkanlığı var. Ahmedinecad daha önce de Endüstri Bakanlığı'na yeğenini getirmiş, bacanağını da devlet tarafından evliliğe teşvik için kurulan fonun başına atamıştı. VATAN