Aydın Baro Lokalinde CHP Aydın Merkez İlçe Teşkilatı tarafından yapılan yerel seçim gündemli genişletilmiş örgüt toplantısı kulislerde CHP"ye geçerek partinin Aydın Belediye Başkan adayı olacağı söylenen bağımsız Aydın Belediye Başkanı İlhami Ortekin ve Ortekin ile CHP Genel Merkezi arasındaki ilişkileri sağladığı iddia edilen CHP Aydın Milletvekili ve Parti Meclis üyesi Özlem Çerçioğluna karşı gövde gösterisine dönüştü.
Toplantının açılış konuşmasını yapan CHP Aydın Mernkez İlçe Başkanı Barkan Kalınomuz İlhami Ortekin konusunda CHP Aydın İl Başkanı Tunç Aytur ile de görüş ayrılıkları yaşadıklarını belirten Barkan Kalınomuz “Aydın"da örgütten başka büyük yok. Ön seçimden yana olan tavrımız değişmedi değişmeyecek. Saman altından su yürüten kadrolar var. Biz örgütün içinden gelen partinin ilkelerini benimsemiş aday istiyoruz. Partiye hizmet vermiş adı yolsuzluğa karışmamış aday istiyoruz. Benim İlhami Ortekin ile ilgili ulaşabildiğim 5 tane dosya var. Görevi kötüye kullanmaktan ceza almış. Aydın birinci Asliye Mahkemesi çöp arabası konusu ile ilgili Ortekin"i 1 yıl hapiz cezasına çarptırmış. Genel Başkanımız Deniz Baykal bir röpörtajında gazeteciye kızını şaibeli birine verir misin diye soruyor. Kızımızı bile şaibeli birine vermezken Atatürk"ün CHP"sini sahtecilikten ve görevi kötüye kullanmaktan ceza almış birina nasıl teslim eder, nasıl saman altından su yürüterek Ankara"da genel merkeze İlhami Ortekin ile ilgili dosyaları teslim ederiz. İl Başkanımız"a gidip Ortekin ile ilgili spekülasyonlara tepki göstermesini ve ithal aday istemediğimizi basın toplantısı ile belirteceğimi söyledim. İl Başkanım Tunç bey benim adıma konuşamazsın dedi. Bunun anlamı nedir İl Başkanımızın tavrı İl Kongresinde başka bir ekibi desteklememizden geliyor. Ama kimse unutmasın ki Biz zamanında Cumhuriyet Mitinglerine adam taşırken kendileri Kıbrıs"taydı” dedi.
İlhami Ortekin"in söylemlerinde Aydın İl Başkanı ve Milletvekili Özlem Çerçioğlu"nun kendisine sıcak baktığı argümanı ile hareket ettiğini vurgulayan Barkan Kalınomuz “Sıfatları büyük yüzdeleri küçük birilerinin Ankara"daki pazarlığı ile İlhami Ortekin CHP"den aday oluyorsa adam gibi geldiğim yerden adam gibi giderim. Altını çiziyorum bu örgütün içinden çıkacak adaylar başımızın tacıdır ve bütün gücümüzle çalışmak da boynumuzun borcudur” diye konuştu.