Kaymakam Demirezer AA muhabirine yaptığı açıklamada, seçim öncesi, oy verme işlemi ve sandıkların İlçe Seçim Kurulu'na getirilmesi olarak 3 aşamalı plan hazırladıklarını belirterek, ''Şu anda seçim öncesi dönemdeyiz. Adayların güvenli ve huzurlu bir ortamda propaganda yapabilmeleri, çalışabilmeleri için İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığı ile birlikte hazırladığımız güvenlik planı sorunsuz şekilde uygulanıyor. Adaylar çalışmalarını kanuna uygun şekilde yürütmeleri için her türlü imkan sağlandı'' dedi. 
     Nazilli Polis Okulu'ndan Söke'ye yeni mezun 150 polisin aktarıldığını belirten, Kaymakam Demirezer, pazar günü seçim bitimine kadar görev yapacak polislerin sandık bölgelerinde görev yapacaklarını, Sökelilerin rahat olmalarını istedi. 
     Seçim dolayısıyla cumartesi ve pazar günleri Söke Nüfus Müdürlüğü'nün tam gün mesai yapacağını bildiren Demirezer, ''Nüfus Cüzdanını kaybeden ya da nüfusunda T.C. numarası olmayan vatandaşlarımız, Nüfus Müdürlüğü'nden nüfus kayıt örneği alarak oyların kullanabilirler. Özellikle pazar günü Nüfus Müdürlüğü öğle arası da açık olacak. Saat 08.00 ile 17.30 arasında tam mesai yapacaklar'' dedi.