Kapatılan DTP'nin eski milletvekillerinin katıldığı Barış ve Demokrasi Partisi de seçime katılabilecek partiler arasında yer alıyor.

YSK, bir partinin seçime katılması için gerekli olan, 'ülke genelindeki teşkilatların yarısını kurmuş olmak ve kongresini yapmak' şartlarını yerine getiren partilerin isimlerini açıkladı. YSK'nın kararı Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayınlandı.

YSK, ilk kongrelerini yapmış, Ocak/2010 ayının ikinci haftasından altı ay öncesi olan 15 Temmuz 2009 tarihi itibariyle illerin en az yarısında teşkilatını kurmuş siyasi partilere seçmen kütüğü listesi verileceğini açıkladı. Seçmen kütüğü verilecek siyasi partiler şunlar:

"Adalet ve Kalkınma Partisi, Bağımsız Türkiye Partisi, Barış ve Demokrasi Partisi, Büyük Birlik Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi, Demokrat Parti, Demokratik Sol Parti, Emek Partisi, Genç Parti, Hak ve Özgürlükler Partisi, İşçi Partisi, Liberal Demokrat Parti, Millet Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi, Özgürlük ve Dayanışma Partisi, Saadet Partisi, Sosyaldemokrat Halk Partisi ve Türkiye Komünist Partisi"/yeni şafak