AK Parti İlçe binasında yoğun katılım ile gerçekleşen toplantıda Hilmi Yıldırım'a, AK Part İlçe Başkanı Mustafa Karanlık, İlçe Kadın Kolları Başkanı Ayşe Yeniçerioğlu, Belediye Meclis üyeleri ve diğer AK Parti aday adayları da eşlik etti..
Toplantıda konuşan Hilmi Yıldırım kendisinin AK Parti ailesinin bir parçası olduğunu ifade ederek, “Tercih değil gönül olarak AK Partiden hiç bir zaman kopmadım. Bildiğiniz gibi adaylığım ile ilgili bugüne kadar pek çok şey konuşuldu. Eğer adaylığım ile ilgili bir problem olsaydı bu gün bu adaylık başvurusunda asla bulunmazdım. Partimizde diğer partilere nazaran çok daha fazla belediye başkan adayımız var. Bu kadar aday adayının olmasının demokratik bir ortamda partimiz ve Didim için bir zenginlik olduğuna inanıyorum. Aday adayı çokluğu aynı zaman da halkımızın da teveccühünün AK Parti olduğunu göstermektedir. Arkadaşlarım kendilerini yeterli görmeseler aday olmazlardı. Hepsini saygıyla kucaklıyor cesaretlerinden dolayı tebrik ediyorum. İnanıyorum ki kendi rakiplerine saygıyla yaklaşamayan bir adayın halkına saygı duyması onları sevgiyle kucaklaması beklenemez" dedi.
Hilmi Yıldırım, Belediye Başkanı olması halinde Didim Halkının olduğu kadar rakiplerinin de başkanı olacağını söyleyerek “ Didim halkını ilgilendiren hiçbir konuda kimseden ve hiçbir kuruluştan çekinmeyeceğim. İsmet İnönü'nün dediği gibi namuslu insanlarda en az namussuzlar kadar cesur olmadır” şeklinde konuştu.