CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, seçimin Başbakan'ın gündemine girdiğini belirterek, "Türkiye seçime Erdoğan'ın kişisel ihtiyacı nedeniyle gidiyor" dedi. Baykal, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın dokunulmazlık zırhını kaybetmek istemediğini öne sürdü.

CHP lideri Baykal, CNN Türk'te Ankara Kulisi programında Fikret Bila ve Murat Yetkin'in sorularını cevapladı.

"AKP'nin klonlanmasına yönelik ihtiyaç olduğu kanısında da değilim" diyen Baykal özetle şöyle devam etti: Ülkeyi düşünenler klonlamadan önce demokrasi ve rejimi düşünmmeli. İktidardaki yorgunluğun kaynağı kendi yarattığı siyasi gerilimler. Bu trenden inen bir daha binemez diyorlar. Tatile de göndermek istemiyorlar milletvekilleri. AKP milletvekillerinin çoğu 'seçim istiyoruz' diyorsa biz de varız ve zaten hazırız. Bizim için problem olmaz."

Türban düzenlemesinin iptali


Baykal, Anayasa Mahkemesi'nin türban düzenlemesi ile ilgili kanunun iptaline ilişkin de, "Yetki kısıtlaması yapan mahkeme değil anayasanın kendisidir. Bütün tartışma "değiştirilemez madde" kavramından çıkıyor.
Değiştirilemez maddelerle ilgili girişimler görmezden gelinemez. Şu anda hukuk tartışılmıyor; laiklik işlesin mi, işlemesin mi onu tartışıyoruz. Neyse ki biz ve kamuoyu ile bazı medya kuruluşları kül yutmuyor" şeklinde konuştu.

Danıştay ziyaretinde Başsavcı ile görüşmedim

Baykal, Danıştay Başkanı Mustafa Birden'e gerçekleştirdiği tebrik ziyaretinde Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya ile görüştüğü haberlerinin doğru olmadığını öne sürerek, "Benimle herhangi bir rastlantısal karşılaşma ve konuşma kesinlikle söz konusu olmamıştır. Bunu basın yazdı. Bunlar abuk subuk şeyler. Bu durum medyanın bu kesiminin pür melalinin içinde bulunduğu durumun göstergesidir" dedi.

Paksüt ile ilgili dinleme iddiaları

Anayasa Mahkemesi Başkan Vekili Osman Paksüt'ün dinlenmesi ile ilgili soruya da Baykal şu cevabı verdi:

"Kitlesel bir izleme uygulaması yürülüyor. 5 bin kişi görevli. Emniyetin bu uygulamaya son vermesi lazım. Adalet Bakanlığı jandarmaya güvenmiyor polise güveniyor."

AKP'li Çamuroğlu'nun istifası

Baykal, AKP milletvekili Reha Çamuroğlu'nun Başbakan'ın danışmanlığından istifa etmesi olayı ile ilgili olarak da yorum yapmak istemediğini söyledi. Baykal, "Bir yanıltma ve yanlış umut vermenin sonucudur bu istifa" demekle yetindi.


Sav'ın dinlenmesi

Baykal CHP Genel sekreteri Önder Sav'ın cep telefonunun dinlenmesi ile ilgili olarak da şunları söyledi:

"Konu yargıda inceleme sürüyor, güvenilir bir inceleme yapılmalı. 42 dakika süren bir görüşme not tutarak ve bir kelimesi dahi atlamadan not tutulabilir mi? Bu birtakım soru işaretlerini doğuruyor."


(Ayrıntılar gelecek)

Haber7