Seçim çalışmalarının büyük bir hızla devam ettiğini açıklayan Erdem, “AK Parti'de en fazla önem verilen konu istişaredir” dedi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan"ın bizzat kendisinin istişare müessesesini en hassas şekilde çalıştırmakta olduğuna işaret eden Mehmet Erdem, “İstişarenin bir yönü halkımız ile yapılandır ki kamuoyu anketleri ile bu gerçekleşmektedir. İkinci boyutu da teşkilat mensuplarının görüsünün alındığı temayül yoklamasıdır. Yaklaşan yerel seçimlerde kimlerin aday olarak belirleneceği ve karar merci olan Genel Merkezin daha doğru ve objektif karar vermesine katkıda bulunması amacıyla Aydın teşkilatı ile temayül yoklaması 4 Ocak Pazar günü yapılmıştır. Aydın ve ilçelerinde başarılı hizmetlere vesile olacak adaylar 15 Ocak'a kadar açıklanacaktır. 28 Mart 2009 yerel seçimlerinde Ak Parti hem Türkiye'de hem de Aydın"da milletimizin desteği ve teveccühü ile yeni bir zafere imza atacaktır. Dünyadaki ekonomik krize ve bunun yaşattığı olumsuzluklara rağmen milletimiz AK Parti'nin alternatifini göremediğini sandıkta herkese gösterecektir” diye konuştu.
Aydın"da bazı adayların yaşının olgunluğuna yakışmayan şekilde sözler sarf ettiğini iddia eden Erdem, şöyle konuştu: “Kişi büyük lokma yutmalı,büyük lakırdı etmemelidir. Milet; kendisini dev aynasında görenleri,oy sandığının içerisine sığacak kadar cüce yapıverir.Yediği lokma ayrı gitmeyen yardımcısı yolsuzluktan tutuklanan ve halen yargılanan birisi nasıl olur da milletin karsısına çıkar anlamak mümkün değildir. Allah ilimiz ve ülkemiz için hayırlı seçim sonucunu ve milletin malına el uzatmayacak,ehliyetli,liyakatli ve basarili belediye başkanlarını nasip etsin”