MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde seçim çadırını bekleyen CHP Gençlik Kolları Başkanı Yalçın Aktaş (22) bu gece yarısı kimliği belirsiz kişilerin saldırısına uğradı. 8- 10 kişilik grup tarafından 1 saat boyunca öldüresiye dövülen genci gürültüyü duyup balkonlarından bağıran vatandaşlar kurtardı. Çenesi, burnu, elmacık kemikleri ve kolu kırılan CHP'li Aktaş, Bodrum Devlet Hastanesi'nde tedaviye alındı. Ailesi yaşananlara isyan etti.

Bodrum'un Konacık Beldesi'nde CHP Belediye Başkan Adayı Hasan Hüseyin Özmert tarafından üç hafta önce kurulan ve seçim bürosu olarak kullanılan kıl çadırda bekleyen CHP Bodrum Gençlik Kolları Başkanı Yalçın Aktaş, bugün saat 03.00 sıralarında, kimliği belirsiz kişilerin saldırısına uğradı. 8- 10 kişilik grup tarafından yaklaşık 1 saat boyunca öldüresiye dövülen Aktaş'ı, gürültüyü duyup balkonlarından bağıran vatandaşlar kurtardı. Saldırganların kaçmasının ardından, çağırılan 112 Acil Servis ambulansında ilk müdahalesi yapılan genç, Bodrum Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedaviye alındı. Askerden bir ay önce geldiği öğrenilen soğuk demir ustası Yalçın Aktaş'ın çenesi, burnu, elmacık kemikleri ve kaburgaları ile sol kolunun kırık olduğu, kafa travması geçirdiği bildirildi. Hastanede oğullarının başında bekleyen anne Döndü Aktaş (45) ve baba Ahmet Aktaş (49) yaşananlara isyan etti.

MHP'li belediyenin baskısı sonucu, Konacık'ta CHP seçim bürosu açamadıklarını, müracaat edilen tüm yerlerden olumsuz yanıt aldıklarını ve çadırda faaliyet yürütmek zorunda kaldıklarını savunan Döndü Aktaş, ``Seçim çadırında görevli olan oğlum Yalçın bugün açılış yapılacağı için sabaha kadar çalışmış ve bir süre sonra yanındaki arkadaşlarını yatmaya göndermiş. Kendisi ise çadırda nöbet tutmaya başlamış. Oğlumun anlattığına göre, saldırganlar ülkücü gençlermiş. Seçim çadırını terk etmesini istemişler. Terk etmeyince de öldüresiye dövmüşler. İnsan savaşta, düşman askerini bile böylesine dövmez. Bu neyin kinidir. Jandarmaya ve savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Olayın peşini bırakmayacağız'' dedi.

Hastanedeki yatağında güçlükle konuşabilen Yalçın Aktaş ise ``Kendimi bildim bileli CHP'liyim. Kimse beni baskı ve dayakla yıldıramaz. Ben ve arkadaşlarım, daha önce de seçim çadırının kaldırılması konusunda tehditler alıyorduk. Ancak bu kişilerin bu kadar gözünün döndüğünü kavrayamamışız'' diye konuştu.

CHP İlçe Başkanı Duran Öztürk de Konacık Beldesi'ndeki seçim çadırı kurulurken de bu tür gerginlikler yaşandığını belirterek, ``Çadırı mühürlemeye, faaliyeti engellemeye çalışmışlardı. Hukuk çerçevesinde siyasi propaganda yapmayı sürdürüceğiz. Emniyet güçlerinden çadır etrafında daha geniş güvenlik önlemi almalarını isteyeceğiz. Bu saldırı cezasız kalmamalı. Avukatlarımız gerekli girişimleri başlattı'' dedi.

Bu arada, Konacık'taki CHP'nin seçim çadırının açılışı, Muğla CHP Milletvekilleri Ali Arslan ve Fevzi Topuz ile CHP İlçe Başkanı Öztürk'ün yanı sıra 1200 partilinin katılımıyla bugün gerçekleştirildi.

Milliyet