22 yaşındaki Holly-Ann Battye'nin ağzında bir seks oyuncağı ile göğüslerini tutarak poz verdiği fotoğraf, 5 Mayıs'taki yerel seçimlere az bir zaman kalmışken ortaya çıktı.

Holly-Ann Battye, DeviantArt adlı sitede HollyTheWolly takma adıyla yayınlanan fotoğrafları savunarak, fotoğrafların bir sanat çalışması olduğunu söyledi. Muhafazakar partililerin fotoğrafları aleyhine kullanmaya çalıştığını belirterek, "Doğru düzgün bir siyasi tartışmayı bu tür şeylerle boğmaya çalışmalarını kınıyorum" diye konuştu.

5 Mayıs'taki yerel seçimin yanı sıra ülkenin seçim sistemiyle ilgili referandum da yapılacak. Yerel seçimlerle 280 yerel yönetim belirlenecek. Ayrıca, İngiliz parlamentosuna milletvekili seçilmesi sistemini çoğunluk esasına dayalı bir şekilde değiştirme önerisi de halkın oyuna sunulacak.

Böylece, koalisyon hükümetinin küçük ortağı Liberal Demokratlar'ın geçen yıl yapılan genel seçimlerde alternatif seçim sisteminin halk oyuna sunulacağı sözü de yerine getirilmiş olacak.

İngiltere'nin Londra dışında, çoğu bölgelerindeki yerel yönetimlerde seçim yapılacak. Ayrıca, İskoçya Parlamentosu, Kuzey İrlanda ve Galler meclislerinin yeni üyeleri de belirlenecek. Anketler, muhalefetteki İşçi Partisi'ni önde gösteriyor. Muhafazakar Parti hemen arkadan takip ediyor.

İngiltere Başbakanı David Cameron, referandumun koalisyon hükümetinde kırılmaya yol açmayacağını söyledi. Cameron, "5 Mayıs’ta sonuç ne olursa olsun, bu 5 yıllık bir hükümettir” diye konuştu.

Cameron mevcut seçim sistemini savunarak, karmaşık Alternatif Oy seçim sistemine geçilmemesi gerektiğini de savundu.

Mevcut seçim sistemi, dar bölge ve çoğunluk esasına göre düzenleniyor, her seçim bölgesinde en çok oyu alan kişi doğrudan milletvekili seçiliyor.

Referanduma sunulacak ”Alternatif Oy” sistemiyle ise, seçmenlerden, seçime katılan adayları sıralamaları istenecek ve seçilebilmek için herhangi bir adayın yüzde 50 oy oranına ulaşması gerekecek. Seçmenlerin ilk tercihlerinin yanı sıra diğer tercihleri de göz önünde bulundurulacak.

mynet