12 Haziran Genel Seçimleri'nde CHP İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı olan ancak seçilemeyen 16 kişi, genel merkeze desteklerini açıkladı.

Kadıköy'de bir kafede bir araya gelen ve basın toplantısı düzenleyen milletvekili adayı 16 kişi adına açıklamayı Reşat Şahin Öztürk yaptı. İstanbul 1. Bölge'den 30 milletvekili adayının olduğunu hatırlatan Öztürk, "Bugün burada 17 arkadaşımız var. Bizler partimizle yolumuza devam edeceğiz. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ile Genel Başkan yardımcımız Sayın Gürsel Tekin ve diğer MYK üyelerine desteğimizi sürdüreceğiz" dedi. Şahin, ardından şu açıklamayı yaptı:

'SEÇİM SONUCU HEZİMET DEĞİL'

12 Haziran 2011 seçimlerinden sonra gelişen bu süreçte parti içi muhalefet olarak adlandırılan yapı, olağanüstü kurultay için mevcut yönetimi başarısız ilan edip, imza toplama girişiminde bulunmuşlardır.

Bizler 12 Haziran 2011 Milletvekilliği seçiminde İstanbul 1. Bölge’den Aday olan, örgüt emekçileri olarak; mevcut durumu hezimet olarak değerlendirmiyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi’nin halkın yanında olan duruşunun ve savunduğu politikaların halk tarafından desteklendiğini ve CHP’nin Türkiye’deki tek iktidar alternatifi olduğunu görüyoruz. Bu süreçte sayın Genel Başkanımız Kemal KILIÇDAROĞLU’nun ve mevcut yönetimin göreve devam etmesine tam destek vererek, aynı Genel Başkanımızın dediği gibi, “yarın seçim olacakmış gibi çalışmaya devam edeceğimizi” parti örgütümüze ve tüm kamuoyunun bilgisine sunarız.

İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayları:

Hilal DOKUZCAN, Mehtap DÜZOVA

Hüsnü SÜSLÜ, Hakan ERDEMİR

Bahar ÖZAY,
Ali YILDIZ

Ali KOÇ, Reşat Şahin ÖZTÜRK

Hasan Basri ÖZBEK, Murat GÜNEL

İhsan Güliz KAPTAN, Derya ŞENTÜRK

Ayten KAYALIOĞLU,
Merih TÜRE

Aras ARSLAN, Emrah KÖKSAL