Balıkesir Emniyet Müdürlüğünce hırsızlık suçundan arandığı tespit edilen 1 kişi beraberindeki diğer kişi ile birlikte Aydın"da suçüstü yakalandı.
Konu ile ilgili Aydın Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada Mimar Sinan Mahallesi 2318 sokak Ardıç Yapı Kooperatifi C blok 2. katta gerçekleşen bir hırsızlık olayında olayın meydana geldiği apartmandan elinde poşetle koşarak çıkan kişinin şüphe üzerine durdurulduğu belirtilerek “Kişi ismini S.K. olarak beyan etmiş fakat kişinin gerçek kimliğinin S.B. olduğu ve Balıkesir Emniyet Müdürlüğünce hırsızlık suçundan arandığı tespit edildi. S.B."nin elindeki poşette sarı renkli altın görünümlü 4 adet kolye, 5 adet bilezik, 3 adet yüzük, 14 ayar tek taşlı bayan yüzüğü, 1 adet madalyona benzer kolye, 1 adet zincir, 1 adet gri eldiven, 50 santim boyunda bir levye, 1 adet CD çalar ve 1 adet CD ele geçirildi. Şahsin tutarsız davranış ve konuşmalarından bir hırsızlık olayının meydana geldiği düşünülerek apartmandaki dairenin levye ile açılıp hırsızlık olayının bu kişi tarafından yapıldığı anlaşılmıştır” ifadelerine yer verildi.
S.B. isimli kişinin Aydın"a N.K. isimli başka bir kişi ile 35 AH 5395 plakalı araçla geldiklerinin vurgulandığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi. “Yapılan çalışmada araç Şair Ömer Bulvarında park halinde bulundu. Araç sahibi N.K"de Mimar Sinan Mahallesi 2304 sokak köşesinde ekiplerimizce yakalandı. Araçta yapılan aramada 1 adet çeyrek altın, 2 adet küpe, 1 adet yüzük, 1 adet zincir ve poşet içerisinde çorap, parfüm ve eşofman ele geçirildi. S.B. isimli şahıs araçta ele geçirilen malzemeleri Kurtuluş Mahallesi Adnan Menderes Bulvarı 58/7 nolu evden aynı yöntemle çaldıklarını itiraf etti. Şahıslar Cumhuriyet Savcısının talimatı üzerine iki ayrı hırsızlık suçundan Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince göz altına alındı. Şahıslan sevk edildikleri adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildiler”