İhbar üzerine Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, çaldıkları otomobilleri change ettikleri belirlenen otomobil hırsızlığı çetesini takibe aldı.

Polis, 5 ay önceki çalışmayı geçtiğimiz günlerde Osmaniye, Hatay, Gaziantep, Adıyaman, Şanlıurfa, Antalya'da yaptığı eş zamanlı operasyonla sonuçlandırdı. Operasyonda 34 kişi gözaltına alındı. Oto hırsızlık şebekesinin 5 üyesi daha önce çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Cumhuriyet savcısının talimatı üzerine diğerleri serbest kaldı. İfadeleri için ek süre istenen 18 kişi de adli mercilere sevk edildi.

Emniyet yetkilileri, şüphelilerin 81 ilde arandığını daha önce de çeşitli suçlardan sabıkaları bulunduğunu bildirdi. Şüphelilerin ev ve işyerlerinde yapılan aramada, 2 adet pompalı tüfek ile porno içerikli görüntüler bulundu. Yetkililer, oto hırsızlığı yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınanların hurdaya ayrılmış araçların şasi numaralarını sökerek bu araçların marka, renk ve modelleri ile aynı olan araçları çaldıklarını, şasi numaralarını bu araçlara taktıklarını belirledi. Emniyet yetkilileri, şüphelilerin bu yöntemle şu ana kadar 150 dolayında aracı sattıklarının belirlendiğini sözlerine ekledi.

(CİHAN)