Türkiye"ye en çok turist getiren tur operatörleri arasında yer alan ünlü Tez Tour firması tarafından, 2008 yılında Türkiye"ye gelen 2 milyon turistin de görüşleri alınarak yapılan anket sonucu belirlenen 16 turistik tesis arasında 5 yıldızlı Kuşadası Sea Light Otel"de yer alıyor.
Türkiye"ye Ukrayna, Rusya, Beyaz Rusya, Litvanya ülkelerden turist getiren Tez Tour firması, 2008 yılında Türkiye"ye 2 milyon turist getirmiş ve bu turistlerin 4 bini ise Kuşadası Sea Light Otel"de tatil yapmıştı. Turistlere daha kaliteli tatil sunmayı hedefleyen Tez Tour firması, müşteriler arasında yaptığı ankette her yıl Türkiye"nin en iyi hizmet veren otellerini belirliyor. 2008 yılında yapılan ankette, Rusya, Ukrayna, Beyaz Rusya ve Litvanya"dan gelen turistler, en iyi hizmet aldıkları otelleri kendi oylarıyla belirledi. İlk yılında en iyi hizmet ödülü alan turistik tesisler arasına giren Kuşadası Sea Light Oteli, Genel Müdürü Turhan Kesim, “2 yıl önce hizmete giren otelimizde Tez Tour aracılığı ile 4 bin turist konakladı. Türkiye"de konaklayan turistler arasında yapılan ankette kaliteli hizmeti ve paramızın karşılığını aldık demişler. Böylece Türkiye"de ödüle layık görülen 16 otelden birisi de Sea Light otel oldu” dedi.
Kesim ayrıca, “Her yıl 12 ülkede kendi imkanlarımızla fuara katılıyoruz ve 100 bin euro tanıtım için harcıyoruz. Fuara katılımlarımız sayesinde otelimize 28 ülkeden turist geliyor. 18–21 Mart tarihinde Rusya fuarında stadımızı 1,5 milyon insan ziyaret etti. Önümüzdeki günlerde ise, Belaruz, Kazakistan fuarlarına katılacağız. 1150 yatak kapasiteli otelimizde 20 bin turist ağırlamayı hedefliyoruz” diye konuştu.