F1'de 7 dünya şampiyonluğu bulunan pistlerin efsane ismi Alman pilot Michael Schumacher 3 yıllık aranın ardından yeniden gaza basmaya hazırlanıyor. Uzun süredir McLaren takımıyla görüştüğü bilinen Schumi'nin 1 yıllık anlaşmaya vardığı Alman Bild Gazetesi tarafından kamuoyuna duyuruldu. Bild, 40 yaşındaki Schumacher'in McLaren takımının İngiltere'deki ofisinde 1 yıllık sözleşmeyi imzaladığını belirtti. Gazeteye göre Schumi yıllık 7 milyon euro (yaklaşık 14 milyon TL) kazanacak.

Benetton ve McLaren'in ezeli rakibi Ferrari'yle dünya şampiyonlukları yaşayan ve F1'in efsanesi olarak kabul edilen Michael Schumacher'in McLaren'le görüşmesi ve akabinde de anlaşması Ferrari taraftarlarını çok kızdırdı. Zira, Ferrari ve McLaren takımları F1'in ezeli rakipleri olarak kabul ediliyorlar. Schumi de Ferrari'deki şampiyonlukları nedeniyle bu takımla adeta özdeşleşmiş bir isimdi.

Ocak ayında 41 yaşına girecek olan Schumacher'in McLaren'deki takım arkadaşı ise Nico Rosberg olacak.

41 yaşında pistlerde boy gösterecek olan Schumacher, F1'in en yaşlı sporcusu olmayacak. Çünkü Arjantinli Juan Manuel Fangio 5. dünya şampiyonluğuna 46 yaşında ulaşmıştı. En yaşlı yarış kazanan pilot unvanı ise İtalyan sürücü Luigi Fagioli'ye ait. Fagioli damalı bayrağı gördüğünde tam 53 yaşındaydı./yeni şafak