Gazeport'un haberine göre yeni yargı paketi ile BDP’li milletvekili dosyaları da affa girecek. Suç ve suçluyu övme filline ilişkin soruşturmalar erteleniyor. Böylelikle BDP’liler hakkında, ‘’Sayın Öcalan’’ dedikleri ya da terör örgütünü övdükleri için hazırlanan fezlekeler de kapsama girecek. TBMM’deki 622 fezlekeden 350’si BDP’li vekillere ait bulunuyor. Bunların büyük bölümü de suç ve suçluyu övme iddiasıyla hazırlanmıştı.
Yeni pakete göre, 31 Aralık 2011’e kadar işlenmiş olan ve üst sınırı 5 yılı geçmeyen basın suçları ve düşünceyi açıklama yöntemiyle işlenmiş olan suçlarla ilgili soruşturma ve davalar, 3 yıllığına ertelenecek. Bu sürede benzer bir suç işlenmezse davalar düşecek.
Bu düzenleme, düşünce ve ifade özgürlüğü kapsamında açılan davaları da etkileyecek. TCK’nın “Türklüğü veya devlet organlarını aşağılama” suçunun düzenlendiği maddesi başta olmak üzere “Sayın Öcalan” sözünün cezalandırıldığı “Suç ve suçluyu övme”, adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs, halkı kin ve düşmanlığa tahrik gibi suçlardan açılan davalar da kapsama girecek.

cnnturk